Pénteken visszatér, várja a fehérváriakat egy sétára

2023.10.12. 18:54

Fehérváron, ráadásul Volán mezben fejezte be hivatalos csütörtöki programját a köztársasági elnök

Székesfehérváron, az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorongcsarnokban, illetve annak jegén fejezte be csütörtöki hivatalos programját Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnök asszonya. Pénteken a tervek szerint a fehérvári belvárosban sétál, az érdeklődő fehérváriak kíséretében.

S. Töttő Rita

Novák Katalin a Hydro Fehérvár AV19 dedikált mezében lépett jégre

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Október 12-én Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastélyban zászlófelvonással és tárgyalással kezdődött Novák Katalin Fejér vármegyei napja , ahol elmondta a megbeszélés előtt: Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök ötletét átvéve kezdte meg Magyarországon az elnöki hivatal időszakos kihelyezésével az országjárást. Mint fogalmazott, ezzel a fókusz kicsit átvihető Budapestről az ország egyéb településeire.

Utazása Sukorón folytatódott, majd Székesfehérvárra is ellátogatott a köztársasági elnök, ahol elsőként a Videoton Holding Zrt-nél tett látogatást a társaság és a város vezetőinek társaságában. Megtekintette többek között a Videoton 2019-ben átadott gyártócsarnokát.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el!

A város életében meghatározó szerepet tölt be a vállalatcsoport, amely az elmúlt 30 évben stabilan növekvő, sikeres gyártócégként Székesfehérvár és Fejér gazdasági aktivitásának is egyik motorja. Székesfehérvár pedig a térség gazdasági, ipari központjaként az ország egészében is meghatározó gazdasági szerepet játszik.  

NOVÁK Katalin
Fotó: Vasvári Tamás /MTI

Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója a feol.hu-nak elmondta: a 100 százalékos magyar tulajdonú cégnek – annak számos Székesfehérváron túli gyáregységével együtt – több mint 9 ezer munkavállalója van. A Székesfehérváron dolgozók egy részével - köztük ukrán és mozgássérült dolgozókkal -, ezúttal találkozott és szót is váltott a köztársasági elnök.

- A gyárlátogatás során megtekintette többek között rendkívül korszerű raktári rendszerünket, az általunk gyártott technológiákat, valamint a napelem parkunkat is – tette hozzá a társ-vezérigazgató.

LAKATOS Péter; SINKÓ Ottó; NOVÁK Katalin; CSER-PALKOVICS András
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Az elnöki program az ifj. Ocskay Gábor Akadémia jégcsarnokában folytatódott. Itt találkozott az Akadémia vezetőivel, sportolókkal, valamint elkísérte a látogatásra Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. Ifjabb Ocskay Gábor kopjafájánál virágot helyeztek el, majd pedig a csarnokban id. Ocskay Gábor kíséretében kötetlen beszélgetés során ismerte meg az Akadémia életét. Ezután igazi sportprogram következett: a köztársasági elnök asszony Volános jégkorong felszerelésben lépett a jégre, ahol az U16-os, azaz a 16 éves korosztály csapatának tagjaival, valamint felnőtt játékosokkal jégkorongozott.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el!

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a feol.hu-nak elmondta: nagyon jó ötletnek tartja, hogy a köztársasági elnök asszony a vármegyéket végigjárva 2-3 napot is eltölt egy vármegyében és sokféle programon részt vesz.

- Örülök, hogy a mi vármegyénkben több székesfehérvári programon részt vett csütörtökön és érkezik vissza pénteken is. Ma a város két kiemelkedő és meghatározó területébe nyerhetett bepillantást Novák Katalin: a székesfehérvári gazdaság szempontjából kulcsvállalatnak számító Videotonba látogatott el, majd pedig az ifj. Ocskay Gábor Akadémia jégcsarnoka következett. Székesfehérvár ugyanis sportjára, azon belül jégkorongjára is büszke lehet. Reméljük, hamarosan vendégül láthatjuk egy meccsen, hiszen ezeknek a mérkőzéseknek különleges atmoszférájuk van – fogalmazott a polgármester, akitől megtudtuk azt is: október 13-án, pénteken Novák Katalin Székesfehérváron az Országalmához érkezik, ahol az érdeklődő székesfehérváriak kíséretében sétát tesz a történelmi belvárosban.  

Id. Ocskay Gábor a feol.hu-nak hozzátette: munkájuk, az elmúlt 46 év elismerésének tekinti a köztársasági elnök asszony látogatását. Mint mondta, szóba került az új csarnok, annak építése és nyitását követő látogatása is, ám addig az a fontos – hangsúlyozta -, hogy a jelenlegi pálya sorsa rendezve legyen, hiszen az az Akadémia számára továbbra is létkérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában