Méretes darab

2023.10.31. 17:25

Elég csak Fehérvár Fő utcájáig menni, hogy lássuk a 420 kilós óriás töklámpást, ami ráadásul az ország legnagyobbja

420 kilogramm, bizony ennyit nyom az ország idei legnagyobb töklámpása, ami ráadásul Székesfehérváron van.

Déri Brenda

Fotó: Pápai Barna / fmc

A Fő utcai Pady's Bistro előtt tanyázó óriás rögös utat járt be, mire elért az étterem elé, ahol aztán a szakács egy órán keresztül faragta, hogy egy igazi méretes töklámpás váljon belőle – írta meg az fmc, akiknek a bistro üzletvezetője, Loboda Damián azt is elárulta, hogy már tavaly szerettek volna egy óriástököt szerezni az étterem elé az egyik sütőtökös séfajánlatunk miatt, de ez akkor nem sikerült. 

A hazai termesztésű monstrum egyébként a szlovén-osztrák határ környékéről került először a nemrég megrendezett martonvásári óriástökmérő-versenyre, ahol negyedik helyezést ért el, majd Székesfehérvárra. 

Az üzletvezető szerint az óriástök még néhány napig biztosan kibírja, de aztán mindenképp elszállítják. Az azonban valószínű, hogy a maga 420 kilójával idén az ország legnagyobb töklámpása, mivel a nála nagyobb harmadik helyezést elért óriástök a kifaragás közben széttört.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában