Korunk kihívásaival küzdenek a konferencián

2023.10.19. 10:00

Díjátadókkal és tudományos előadásokkal ünneplik a kerek évfordulót Móron

Wekerle Sándor születése 175. évfordulója tiszteletére a nevét viselő móri alapítvány több rendezvényt is szervez az államférfi szülővárosában, amelyre várja a Wekerle hagyományőrzőket és érdeklődőket.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Egész rendezvénysorozatot szervezett a Wekerle Sándor Alapítvány, mely a móri születésű államférfi emlékét ápolja. A háromszoros magyar miniszterelnök születésének 175. évfordulóján elsőként a Wekerle Sándor közgazdasági és tudományos Életműdíjakat, valamint a Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díját adják át október 27-én. A díjkiosztó ünnepség keretében, délelőtt 10 órakor tudományos konferenciát is tartanak "Korunk kihívása a mesterséges intelligencia" címmel. 

-Az első polgári származású miniszterelnök tiszteletére rendezett eseményeket nemcsak a Wekerle hagyományőrzőket várjuk nagy szeretettel, hanem a többi érdeklődőt is. A rendezvényeink nyitottak és térítésmentesek, a beltéri rendezvények esetében előzetes jelentkezéshez kötöttek, így a létszámkorlát elérésig van lehetőség van lehetőség a részvételi szándék jelzésére, illetve az online regisztrációra az alapítvány honlapján, mondta Buza Ernő, az alapítvány kuratóriumának vezetője. 

Az október 27-én tartott Wekerle életműdíjak és innovációs díj átadó ünnepsége, valamint a
"Korunk kihívása a mesterséges intelligencia" - tudományos konferencia a házasságkötő díszteremben lesz. A továbbiakban lesz még Wekerle Kupa, ami egy beltéri amatőr kispályás labdarúgó torna. Ennek a Wekerle Sándor Szabadidőközpont ad helyet, de lesz a város neves szülöttével kapcsolatban egy másik, egy történész konferencia is november 11-én, szombaton, "Wekerle Sándor és a dualizmus kora" konferencia a Veritas Történetkutató Intézet szakmai közreműködésével, a Lamberg-kastélyban. 

November 14-én kedden születésnapi díszünnepség és Wekerle emlékbor vándordíj díjátadása lesz a Wekerle emlékműnél, illetve rossz idő esetén a házasságkötő díszteremben. 

A Wekerle Sándor Alapítvány munkája, és az általa szervezett gazdag programok sorozata mind egy célt szolgál, ez pedig nem más, mint ami a móri hagyományőrzők jelmondata is: Őrizzük és gyarapítsuk együtt Wekerle Sándor emlékét és kultuszát! 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában