A Saára Gyula útfelújítási programból készülnek el

2023.10.05. 17:30

Az utolsó szakasszal most fejeződik be a ligetsori négyemeletesek előtti járdák felújítása

A Saára Gyula program segítségével hamarosan befejeződik a ligetsori négyemeletes házak előtti járdaszakaszok felújítása. Méltó környezetet kap az Ybl Miklós szobra körüli terület is.

Házi Péter

Ennek a szakasznak a felújításával fejeződik be a négyemeletes ligetsori házak előtti járdák felújítása

Fotó: Házi Péter / FMH

Az arra járók láthatják, hogy a Koronás Parkkal szemben lévő buszmegállóhoz vezető, rossz állapotú járdát feltörték és zajlik a teljes felület rendbetétele majd aszfaltozása. A korábbi években megkezdett járdafelújítás fejeződik most be ezzel az itt lévő négyemeletes házaknál. Korábban minden évben egy-egy ház előtti járdaszakasz újult meg, most pedig a buszmegállóhoz vezető járda aszfaltozása is elkészül. 

Amint Kovács Zsoltné, a körzet önkormányzati képviselője a feol érdeklődésére elmondta, – Itt egy hosszú ámentő útról van szó, amely a Szedres lakónegyed felé vezet, ahol szintén befejeződik a házak előtti összes járdaszakasz felújítása.  

Ezen kívül a képviselő körzetében még az Ősz utca 3-5-7. előtt, valamint és az Ybl utcában is hasonló járdafelújítás zajlik, ugyancsak a Saára Gyula program keretében. Mint megtudtuk, az Ybl-szobor környezetét is rendezik, méltó környezetet kap a szobor. 

Ezen felül már elkészült egy új, térköves járda a Jávor Ottó tér mellett: ezt a „csapást” az emberek gyakran használták, most már térköves járdán mehetnek itt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában