Állatvédelmi témahét

2023.10.12. 07:00

Kisállatok a padok között a Csóri Mátyás Király Általános Iskolában (galéria)

Az Állatbarát Iskola diákjai tetteikkel bizonyítják felelősségüket az állatvédelem iránt: kisállat-bemutató a tanteremben és adománygyűjtésben az állatmenhelyeken.

Hajdú Marianna

Dugó, a kis póni, büszkén áll a fénypontban, amikor gazdája, Kindl Gábor bemutatja őt osztálytársainak

Forrás: Csóri Mátyás Király Általános Iskola

Ezen a héten izgalmas események várták a diákokat az állatbarát címet viselő iskolában. Az intézmény nem csak nevében állatbarát, hanem tetteiben is! Az intézmény ebben a hónapban gyűjtést szervez, hogy támogassa a helyi Animal Rescue Team (ART) munkáját. A diákok és a szülők tartós és friss élelmiszereket, valamint különféle eszközöket adományozhatnak a rászoruló állatoknak.

De nem csak a gyűjtéssel tették le névjegyüket a diákok! A Jane Goodall Intézménnyel karöltve használt elektronikai eszközök gyűjtésébe is bekapcsolódtak, hogy a használaton kívüli készülékek újrahasznosításában is segédkezzenek.

A témahét legédesebb pillanatait azonban kétségtelenül a tegnapi nap szolgálata. Az ÖKO szakkör keretében a diákok bemutatják házi kedvenceiket társaiknak. A tanulók lelkesedése és a kisállatok cseppnyi jelenléte csodálatos pillanatokat teremtett. Kindl Gábor Dugó nevű póniját hozta magával, Zilahy Máté Bence a drótszőrű vizsláját, Vahúrt, Németh Noémi drótszőrű tacskóját, Elzát hozta magával, míg Mázsa Krisztofer Zizivel, Pető Levente Szotyi papagájjal, Szegedi Atti egerével, Bak Lau Molly nevű berni pásztor kutyájával, Tóth Hanga Sára Bodzával a labradorral, Molnár Kristóf Reggi nevű staffordshire terrierjével, Nehéz Petra pedig Tofu és Chiri  nevű teknőseivel érkezett az iskolába. Cseténé Szabados Amrita, az iskola vezetője szeptemberben még saját cicáját, Jucit is bemutatta, hangsúlyozva ezzel a példamutatás fontosságát.

Ez az iskola az állatok és a természet védelmét nem csak szavakban, hanem tettekben is támogatja, és arra neveli tanulóit, hogy felnőttként is felelős állattartókká váljanak. Az állatvédelmi téma csak egy sok közül, ahol a gyerekeknek lehetőségük van közelebbről megismerni az állatok világát, és megtanulni, hogyan gondoskodjanak róluk. A tanév során számos hasonló programmal készülnek, hiszen a gyakorlat teszi a mestert - és a felelős állattartót! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában