Járdafelújítás

2023.10.19. 12:10

53 millió forintból újultak meg a Sarló utca egyes járdái

Jelentős aszfalt-, és járdafelújítási munkálatok zajlottak - és a jövőben is fognak - a Vízivárosban, melynek ékes példája a csütörtökön átadott három terület, amelyek gyakorlatilag három hét alatt újultak meg.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Sarló utca 14., 16. és 23. szám előtt teljeskörűen felújítottak három járdaszakaszt Székesfehérvár Vízivárosában. A munkálatok magukba foglalták a pályaszerkezet részleges cseréjét, illetve a teljes szegélysor cseréjét is. Timár Tibor a beruházás műszaki ellenőre a csütörtöki átadón elmondta:

– Mindegyik járda új aszfaltburkolatot kapott, illetve a munkálatok során nagyon ügyeltünk arra is, hogy mindenhol biztosítsuk az akadálymentességet, ahogy arra is, hogy a járdák kifelé lejtsenek –.

A műszaki ellenőr szerint a kifelé lejtés azért különösen fontos egy járdafelújítás során, hogy ne következzen be vízmegállás semmilyen időjárási körülmények miatt. Mind mondta a vízmegállás télen a lefagyás miatt balesetveszélyes, az év többi részében pedig akadályozza a gyalogosok közlekedését.

Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője nagyon elégedett volt a végeredménnyel. Főleg úgy, hogy tudta milyen állapotok uralkodtak a felújítás előtt. Így látva az elkészült szakaszt még szembetűnőbb a különbség. Azt is elárulta továbbá, hogy általában az önkormányzati képviselők 30 millió forintból tudnak gazdálkodni és ez az a keretösszeg, amit hasonló munkálatokra felhasználhatnak, de a mostani alkalommal az önkormányzat további 23 millió forint tudott adni a választókerületeknek. Ezáltal pedig 53 millió forintból újulhattak meg a Sarló utca járdái.

De nem a Sarló utca az egyetlen vízivárosi rész, amely átalakuláson esett át, hamarosan – tervezetten novemberben vagy az év elején – a Garázssor melletti utak felújítási is megkezdődik. Ennek részleteiről nemrég mi magunk is beszámoltunk az ÖKK tájékoztatása alapján.


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában