Programsorozat

2023.09.28. 18:00

Tök jó hét kezdődik Martonvásáron!

Tök jó hét kezdődik most szombaton Martonvásáron. Óriásira termesztett tökök versenyeznek egymással a „legsúlyosabb” címért, de lesz csillámtetkó, szűrővizsgálat és piac is.

S. Töttő Rita

Keszler László gárdonyi tök termesztő lesz a martonvásári verseny zsűrielnöke

Fotó: STR/FMH-archív

„Tök jó hét” címmel szervez programsorozatot a MartonKult Martonvásáron. Szeptember 30-a és október 8-a között várják az őszi készülődés jegyében az érdeklődőket a programokra. Szeptember 30-án, szombaton például országos óriástök mérő versenyre hozzák a hatalmas terméseket a Fő térre, a Brunszvik-Beethoven Központhoz (BBK) a termesztők, vagy ahogy a „szakmabeliek” mondják: növesztők. Tizenöt hatalmasra nőtt narancssárga tököt utaztatnak a rendezvényre a reménybeli versenyzők, hogy megmérettessék magukat – illetve terményeiket a zsűri előtt. Ezen a napon lesz játszóház, tökfaragás, a Folyton folt csoport kiállításmegnyitója, valamint egy előadás a népmese napja alkalmából. A Brunszvik-kertben tökös installációk, valamint egy rejtélyes kereső játék is várja látogatókat.

Október 1-jén, vasárnap egészségnappal várják a martonvásáriakat a BBK rendezvényudvaron. Gyerekeknek csillámtetkóval és lufihajtogatással, valamint tornával, a felnőtteknek pedig tanácsadással készülnek a szervezők. A kóstolók, szűrővizsgálatok mellett a zene világnapja alkalmából szervezett koncert is lesz.

A következő hétvégén, október 7-én termelői piac és kézműves vásár lesz a BBK rendezvényudvaron, de lesz verklis találkozó, s meg lehet csodálni egy csodálatos műemlékhintát is. 17 órakor verklis koncerttel várják a látogatókat.

Október 8-án, vasárnap 10 és 12 óra között kisgyerekek motoros, futóbiciklis felvonulásával folytatódik a programsorozat, közben őszi hangulatú hűtőmágnest lehet festeni, 15 és 18 óra között megcsodálhatóak a kiállított veteránjárművek, s mindeközben Kaszab Tibor country dallamokat hoz az udvarba. Tök jó hét elé néz tehát Martonvásár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában