Agyi megbetegedés

2023.09.21. 11:22

Szeptember 21. – Az Alzheimer-kór világnapja

A nap, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet arra az agyi megbetegedésre, mely során a betegeknek egyre jobban romlik a memóriája és a gondolkodási képessége.

Déri Brenda

Forrás: pexels.com

A világnap apropóján rengeteg szervezet, egészségügyi intézmény tart szakmai előadásokat, szűréseket és különböző foglalkozásokat országszerte. Egy részt azért, hogy érzékenyítsék az embereket, valamint felhívják a figyelmüket a betegségre, másrészt pedig a megelőzés miatt, hogy időben észleljék a főként időseket érintő kort. 

A NAEK szerint a Nemzetközi Alzheimer Társaság 50 millió főre becsüli a demenciával élők számát világszerte. Éppen ezért nagyon fontosak a már fent említett szűrések, figyelemfelhívások és tájékoztatások. Ami Fejért illeti, ahogy azt már néhány nappal ezelőtt megírtuk Székesfehérváron a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthona ma reggeltől egészen a délutáni órákig programokkal, bemutatókkal és vizsgálatokkal várja az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában