Általános állapotfelmérés, MMS teszt, demencia szűrés

2023.09.20. 13:00

Szakmai előadások, egészségügyi szűrések – nagy erőkkel készül az Alzheimer világnapjára a Katolikus Szeretetszolgálat

Szeptember 21-én, az Alzheimer világnapján hosszú idők óta hagyomány, hogy a különböző szervezetek és intézmények programokkal, előadásokkal és egészségügyi szűrésekkel készülnek az érdeklődők számára.

Déri Brenda

Egy ilyen szakmai nappal egybekötött eseményre készül a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthona is, ahol a tervek szerint beszédet mond majd Spányi Antal megyéspüspök, Cser-Palkovics András polgármester, Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója és Barna Tímea, az Országos Papi Otthon intézményvezetője. Ami pedig a szakmai programokat illeti, a délelőtt folyamán bemutatják a Gondosóra- és a Dió programot, kóstolóval egybekötött előadást tart Hoschek Andrea és Fekete Henrietta az egészséges táplálkozás szerepéről és ellátogat még az otthonba József Gabriella terápiás kutyája, Micimackó is, a PATA és MANCS Terápiás és Oktatási Egyesület részéről. 

A szakmai előadásokon a fent említetten mellett rész vesz még Tóth Eszter háziorvos, Egey Tímea pszichológus, Takácsné Kontra Gizella gyógytornász és Takács Márk mentőtiszt. 

Ezt követően, kora délután a Pákozdi Dalkör előadása közben elfogyaszthatják ebédüket a részt vevők, majd nem sokkal később le is mozoghatják az egy kis sétával és örömtánccal a Városház téren. 


Fontos még, hogy a nap folyam a programokkal egy időben egészségügyi szűrések, általános állapotfelmérés, MMS teszt, valamint demencia szűrés is lesznek.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában