Egy kéménybe szorulva találták meg, teljesen összezúzta magát

2023.09.07. 20:00

Sokat éhezett, de hála Berkényi Tamásnak, újra szabadon repülhet a gyönyörű bagoly

Talán még emlékeznek olvasóink arra az uhura, akit egy kéménybe beszorulva találtak meg a ház lakói. A sérült baglyot eljuttatták a sukorói vadmadárkórházba, ahol Berényi Tamás kezei alatt felgyógyult a pompás madár és hamarosan újra szabad lehet!

Házi Péter

Teljesen felgyógyult a kéménybe szorult uhu - Berkényi Tamás utolsó vizsgálata

Fotó: Vadmadárkórház, Sukoró

Még július végén számoltunk be arról, hogy egy solymári család a nyaralásából hazatérve furcsa hangott hallott a ház kéményéből. Kiderült, egy termetes uhu szorult be kürtőbe, akiről nem lehetett tudni, mennyi időt tölthetett beszorulva, de szerencsére élt, és ápolásra volt szüksége.  Igen rossz állapotban került végül a sukoró állatorvos, Berkényi Tamás kezei közé: a bagoly jó néhány felületi sérülést is összeszedett, lekoptak a karmai a kapaszkodástól, és vérzett a szárnya is. Szemét, szájüregét, tollazatát vastagon befedte a korom.

A Vadmadárkórház vezetője alaposan megvizsgálta, majd megkezdte terápiás kezelését, vitamiinokat, kondícionáló táplálást kapott és amint a Vadmadárkórház beszámolt róla, gyorsan reagált a jóra meggyötört kis teste. Mostanra nyilvànvalóvá vált, "hogy meggyógyult a kis "kormos", akin már egy csepp korom sem található. Teste kigömbölyödött, tollazata fényes és tiszta, szárnyai egészségesek és erősek, karmai ismét félelmetesek. Teljes pompájában térhet vissza a vadonba. Doki neki is a fülébe suttogta azt a varázsszót, amit úgy szeretnek hallani a gyógyultjaink : .......elmehetsz!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában