Nem mindennapi történet

2023.07.27. 12:00

A lakók mentették meg a ház kéményébe szorult csodaszép baglyot

A sukorói Vadmadárkórház felé már úton van az az uhu, amely egy családi ház kéményébe szorult. A lakók arra értek haza a nyaralásból, hogy a kéményből kaparászást hallanak...

Házi Péter

Fotó: Vadmadárkórház

Nem mindennapi történet az a mentőakció, ami szerda este kezdődött Solymáron és a remények szerint ma érkezik a "happy end-jéhez"! Éppen a nyaralásból ért haza egy család, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a ház kéményéből kaparászás hallatszik. Talán egy kismadár lehet? Egy macska? Igencsak meglepődtek, amikor a kéményből egy jól megtermett, hatalmas uhu került elő, aki szinte hálásan nézett a megmentőire.

Amint Horváth Hellától, a sukorói Vadmadárkórház önkéntes segítőjétől megtudtuk, az uhu most érkezett meg Sukoróra, s Berkényi Tamás állatorvos hamarosan megvizsgálja a gyönyörű madarat.

- Nem tudni, hogy a madár hány napja szorult be a kéménybe, annyi látszik, hogy lóg a szárnya, de ezt majd a vizsgálat deríti ki, hogy ez törés vagy ficam? -tette hozzá Horváth Hella.

Az uhu a legnagyobb baglyok egyike, Magyarországon kis számban előforduló madár. Leginkább a sziklás hegyvidékeket kedveli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában