Épül az új intézmény

2023.09.09. 13:00

Minden a tervek szerint halad – tavaszra elkészül a pusztaszabolcsi bölcsőde

Hosszas előkészítő munka után immáron kivitelezési szakaszához ért Pusztaszabolcs új bölcsődéjének építése. Július végén megtörténtek az első kapavágások, s úgy tűnik, eddig minden a tervek szerint halad.

Héjj Vivien

A kivitelezés elkezdődött, hamarosan új intézménnyel gazdagodik a város

Fotó: Pavilon Art

Habár az épület még közel sincs kész, mégis hosszú utat tudhat maga mögött Pusztaszabolcs leendő bölcsődéje. Az önkormányzat még 2022-ben, a Bölcsődei fejlesztési program keretein belül nyert bruttó 336 millió forint összeget új bölcsőde építésére.

A tervek és a szükséges engedélyek elkészülte után az önkormányzat idén februárban írta ki az intézmény építésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, melyre bár több ajánlat is érkezett, azok jóval meghaladták a rendelkezésre álló forrást, ezért az eljárás eredménytelenül zárult.

A városvezetés tervezők és szakemberek bevonásával, a műszaki tartalom csökkentésével igyekezett megoldani az anyagiakban rejlő problémát. Ezt követően május elején az önkormányzat újból megindította a közbeszerzési eljárást, mely június végén immáron eredményesen zárult, a kivitelezést a székesfehérvári illetőségű NBU Építőipari Kft. végezheti el. A cég árajánlata – nettó 288,1 millió forint – meghaladja a rendelkezésre álló forrás mértékét, ezért az önkormányzat újabb támogatási kérelemmel fordul a pénzügyminisztériumhoz. A vonatkozó közgyűlési határozat szerint, amennyiben a támogatási igényt a minisztérium elutasítja, úgy a projekt kivitelezéséhez szükséges további 26,8 millió forint + áfa összeget a város a 2024. évi költségvetésből biztosítja.

A korszerű, modern épület két csoportszobájában összesen huszonnyolc kisgyermek nappali ellátása biztosított
Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet közösségi oldala

Július utolsó napjaiban a tereprendezéssel hivatalosan is elkezdődött a kivitelezés. Az új bölcsőde két csoportban, összesen huszonnyolc kisgyermek napközbeni ellátását biztosítja majd. A közel 500 négyzetméteres intézményben egészségügyi és irodahelyiségek, valamint egy melegítőkonyha is helyet kap.

– Örömmel adom hírül, hogy a bölcsőde építése a tervek szerint halad. Ma egyeztettünk a tervezővel, a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel. Az egyeztetésen munkatársaim is részt vettek. A kivitelezés során eddig felmerült kérdéseket tisztáztuk, és ennek megfelelően folytatódik a mindnyájunkat érintő projekt – tájékoztatta az aktuális fejleményekről a közvéleményt közösségi oldalán Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester.

A hivatalos tájékoztatás szerint a kivitelezés befejezésének határideje: 2024 májusa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában