Forgalmi dugó az erdő mélyén

2023.09.25. 15:36

Két napon át nem járható az út a népszerű kirándulóhelyre

Aszfaltszállító kamionok torlaszolják el sok városi és nem kevés vidéki család egyik kedvenc búvóhelyéhez, Kisgyónhoz vezető utat. Az aszfaltozás szeptember 25-én kezdődött és várhatóan másnap be is fejeződik.

Palocsai Jenő

Fotó: Önkormányzat

Évtizedekkel korábban több településnek is volt kulcsos háza Kisgyónban. A Bakony mély völgyében búvó területet mindössze két dolog kötötte össze nemrég a világgal. Az egyik egy nem túl jó alapokkal rendelkező, az évek során folyamatosan pusztuló, pocsolyákkal telt kátyúk tarkította út, a másik egy piros telefonfülke. 

A kulcsos házak tulajdonviszonyai átrendeződtek, de a népszerű kirándulóhely iránti érdeklődés nem lankad és megjelentek tőkeerős befektetők is a területen, így egy közös összefogásnak köszönhetően lesz új út Bakonycsernyéről Kisgyónba. Az aszfaltozás szeptember 25-26-án zajlik, és ezen a két napon nem csak a „finiser”, vagyis az aszfaltozógép és nem is csak a fúvókák tucatjaival felszerelt, tartályos emulzióterítő kocsi torlaszolja el a kisgyóni utat, hanem aszfaltszállító kamionok sora. 

A szállítójárművek sorakozója és az aszfaltterítő gép miatt a Kisgyón felé vezető út két napig biztosan járhatatlan 
Fotó: Önkormányzat

-Az aszfaltozás idején érdemes elkerülni a kisgyóni utat, hiszen a felújítási munkák gőzerővel folynak, jelenleg a kiegyenlítő réteg terítése van folyamatban és mivel az aszfalthordás folyamatos lesz, teljes lesz az útlezárás a területen, mondta Turi Balázs, Csernye polgármestere, aki továbbra is kéri a kirándulók és a lakosok türelmét. 

A türelemnek talán nem is lesz ideje elfogyni, hiszen a kátyúkat, nyomvályúkat megszüntető kiegyenlítő réteget már csak az utolsó nagy felvonás követi, a négy centis koptatóréteg felhordása. A finálé, vagyis a padka rendbetétele, illetve a szükséges helyeken elvégzett festés már nem, vagy csak kevéssé akadályozza a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában