Felsőoktatási intézmények tanévnyitója

2023.09.06. 20:00

Eskütétel és kocsmatúra - a fehérvári gólyák első programja (galéria)

Zabos Regina, a 2015-ös Fehérvár Hangjának, a Kodolányi János Egyetem hallgatójának két-számos előadásával köszöntötték a fehérvári gólyákat a város felsőoktatási intézményeinek tanévnyitóján és gólyatúráján szerda késő délután.

Borsányi Bea

Az egyetemek képviselői felkötötték az intézmény szalagját a város zászlajára

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Idén ugyan némileg kisebb az elsőéves hallgatók létszáma, hiszen a Corvinus Egyetem nem indított alapképzést a városban, de a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem gólyái szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen, amelyre ebben a formában ötödik alkalommal került sor 2018 óta.

A Magyar Király előtt tartott tanévnyitó beszédeiben elhangzott némi bevezetés a város történelmébe, múltjába és jelenébe és többen is elmondták, ami már-már közhelynek számít: a fiatalok életük legszebb éveit kezdik a felsőoktatási tanulmányaikkal együtt. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem megbízott rektora arra is rámutatott, az egyetemek – így a fehérváriak - célja is, hogy hallgatóiból kiművelt főket neveljenek, hogy tanulmányaik végén innovatív, kiválóan felkészült, a városért, a régióért és az országért tenni akaró szakemberekként léphessenek be a munkaerőpiacra. 

Az összegyetemi gólyatúrára 160 diák regisztrált
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tanévnyitó végén a megjelent hallgatókat ünnepélyes esküjük után Székesfehérvár polgáraivá fogadta Cser-Palkovics András, polgármester. Ezt követően indult az esemény „lazább” része, ami szintén megfelelt az elmúlt évek hagyományainak: a diákok csapatokat alkotva nyakukba vették a belvárost, hogy megismerjék a fontosabb – ezúttal nem nevezetességeket -, hanem kocsmákat, szórakozóhelyeket és találkozási pontokat az összegyetemi túra keretében, ami egyben egy vetélkedő is volt. 

Az est a „Geo” kollégiumában bulival zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában