Folyik a munka Tordason

2023.09.21. 18:00

December közepére elkészül a csapadékvízelvezetés rendezése

Nagyjából egy hete írták alá a kivitelezővel a szerződéseket és lezajlott a munkaterület átadás-átvételi eljárás is az érintett szakhatóságok, közművek bevonásával, azóta folyik a csapadékvíz elvezetés rendezése Tordason.

Borsányi Bea

Fotó: Tordas Önkormányzat

- A község Gyúró felőli végét többször is elmosta a víz egy-egy nagyobb esőt követően, de olyan helyek is akadnak a településen, ahol nem folyik el rendesen a csapadék, vagy nem ott folyik el, ahol kellene. Az önkormányzat mintegy százmillió forint támogatást nyert arra, hogy rendezze a csapadékvíz elvezetést a faluban. Ebből többek között kitisztítják a főút alatti átereszeket, kibélelik betonelemekkel az árkot a Dózsa György utcában és megvizsgálják azt is, mennyire tud elfolyni a víz a behajtóknál, az erdő mellett szikkasztó árkot alakítanak ki. Ezeken felül vannak további helyek is, amiket rendbe kell tenni – mondta a feol.hu kérdésére Juhász Csaba, polgármester.

A munka a héten el is kezdődött és 90 napon belül be kell fejezze a kivitelező, ami azt jelenti, hogy legkésőbb december közepére minden a helyén lesz. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a csapadékvíz elvezetés rendezésével kapcsolatosan időleges forgalomkorlátozásokra és elterelésekre is számítani kell Tordason. 

Ezzel egyidőben elkészült a sportpályánál lévő akácfa híd felújítása, amit 2008-ban építettek és amelynek rendbetétele régi téma volt már a faluban. 

Fotó: Tordas Önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában