Legyünk óvatosak!

2023.09.25. 14:00

Csak az idén 127 sün érkezett a Sóstó Vadvédelmi Központba

Sajnos nem túl ritka, hogy a sünök nem élik túl az úttesten való átkelést, melynek egyik oka, hogy az úttestek erdőket, mezőket szelnek át, ahova valószínűleg éppen igyekeznek ezek az apró állatok.

Déri Brenda

Forrás: pexels.com

Alagutak és az utak felett ívelő hidak nélkül sok választásuk nincsen, kénytelenek a forgalmas utakon áthaladni. Szerencsére azonban vannak, akik kisebb-nagyobb sérülésekkel túlélik az átkelést, illetve ezen túl is számos veszély leselkedhet a sünökre, ami elől többnyire csak úgy menekülhetnek meg, ha valaki rájuk talál. A Sóstó Vadvédelmi Központba eddig 127 sün érkezett, amelyeknek a fele hamarosan távozhat is. 

„ A nálunk gyógyult és nevelkedett sünök nagy része az elkövetkező időszakban lesz szabadon engedve. Főleg zártkerti gyümölcsösök közelében történik ez a folyamat. A bekerült állatok a legkülönfélébb betegségekkel és sérülésekkel érkeznek, emiatt nincs könnyű dolgunk tüskés barátainkkal” – írják közösségi oldalukon. 

Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy ezek az apró állatok nemsokára elkezdik keresni a telelőhelyeiket, amelyeket gyakorta a kertekben találnak meg, főleg levél- és gallykupacok alatt. Így ezeket, ha mód van rá ne bolygassuk és legyünk óvatosak!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában