Ingyen lehet kerékpárhoz jutni

2023.09.18. 19:00

Aki leteszi az autót, az bringát nyerhet az autómentes napon Móron

Mindent elkövet a város önkormányzata, hogy minél több autós tegye le a kocsiját és válasszon valami alternatív megoldást a helyváltoztatáshoz. Egy egész napig (szeptember 22-én) nélkülözni kell a kis családi kedvencet és mivel Móron sokan képesek erre, komoly küzdelem kerekedik majd a fődíjért, az ajándék bicikliért.

Palocsai Jenő

A legöregebb bringát is érdemes elővenni egy napra, hogy segítségével nyerjünk egy újat

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Nem most lesz az első alkalom, hogy Móron a kerékpár jut főszerephez, ugyanis évek óta megrendezik az Autómentes Napot. Már reggel héttől nyolcig Bringás reggeli lesz a Szent István téren, a polgármesteri hivatal épülete előtt, valamint a Kórház utcában. Aztán 9:30-13 óra között zajlik a KRESZ-suli az erre a célra kiépített pályán. 

Délután, 15-18-ig jön a sokak által várva várt időszak, ez pedig a Trükkös biciklik bemutatkozása. Az egyik túl pici, a másik aránytalanul, a harmadik meg egy tandem, melyen egymással szemben ülnek a különleges drótszamár utasai. 

Otthoni kerékpárok is kellenek, hogy azon autósok is tudjanak közlekedni, akik a kerékpárért folytatott küzdelemben részt vesznek. Az autót szeptember 21-én, este 23 órakor le kell tenni a polgármesteri hivatal parkolójában, és ki kell vele várni a sorsolást, amely szeptember 23-án, nulla órakor kezdődik. 

Az autómentes nap programjait és a vetélkedő helyszínét nem csak bringával és gyalog lehet megközelíteni, ugyanis a móri helyijáratot üzemeltető M-Bussal Kft. egész nap ingyen visz mindenkit a városban, a megszokott vonalakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában