Elindulnak Isten patikájába

2023.09.01. 17:00

A Herbarius gyógynövénygyűjtő túrák következő állomása Bakonykúti

Kezdődik az őszi hangolódás, és ha ősz, akkor nem is lehet semmi jobb és szebb, mint egy túra a szabadban. Emellett a Lencsés Rita által vezetett gyógynövénygyűjtő túrákon még orvosságokat is lehet gyűjteni, egyenesen Isten patikájából.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert/ FMH-archív

A soron következő Herbarius túra Bakonykútiban lesz szeptember 3-án vasárnap. Az érdeklődőknek érdemes már 9:15-kor a Bakonykúti Közösségi Ház előtt lenni, ugyanis a játszótér mellett a jelzett időpontban lesz a találkozó.

-Ideje begyűjtenünk az utolsó gyógynövényeket, különösen azoknak, akinek még hiányzik a házipatika készletéből az apróbojtorján, az orbáncfű, a zsálya, a menta, a csalán, a galajfélék, a pemetefű, gyermekláncfű, lándzsás útifű vagy a sokak által kedvelt kakukkfű, sorolta Lencsés Rita gyógynövényszakértő.

Most még, az ősz kezdetén meg lehet találni ezeket az értékes növényeket, de aki belevág, az vigyen magával vágóeszközt, papírzacskót, akár kosárkát és innivalóval is készüljön mindenki, mert várhatóan délig tart a házipatika feltöltés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában