Ciklusok összefogásának eredménye

2023.09.08. 20:26

A bölcsőde felépítésével teljes oktatási központ alakult ki Magyaralmáson

Pénteken délután hivatalosan is átadták a meseház Óvoda-Bölcsőde Aranyalma Tagóvodájának bölcsődéjét. A szeptember 8-án tartott avatón a nagyok, vagyis az óvoda és az iskola gyermekei szolgáltatták az ünnepi műsort.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Még az előző ciklus képviselőtestülete tette meg a megfelelő lépéseket abba az irányba, hogy valaha lehessen egy bölcsőde Magyaralmáson, ezzel is segítve a szülőket és fokozva a gyermekvállalási kedvet. Az új képviselők nem vetették el elődjeik ötletét, tovább vitték többek között ezt a feladatot is, így történhetett, hogy a 2023-ban induló új tanévben már bölcsődéje is lesz a falunak.

Közel 170 millió forintos pályázatból valósulhatott meg az intézmény, mely egy 14 fős csoport felügyeletét és biztonságát vállalja magára. A szeptember 11-én induló bölcsiben 12 gyermek lesz, mivel a két év alattiak esetében kettős szorzót kell alkalmazni. A fejlesztés négy új munkahelyet is jelent, melyből kettő helyi, kettő vidéki kisgyermeknevelő.

-Sokan dolgoznak a faluért, magam is több évtizede folyamatosan jelen vagyok a falu életében és mindig az a gondolat vezérelt engem , hogy ha élsz, akkor alkoss, ha alkotsz, akkor alkoss maradandót, olyat, ami tovább tart egy ember életénél. Úgy gondolom, hogy most sikerült maradandót alkotni, arról nem is beszélve, hogy két szempontból is történelmet írunk itt Almáson. Egyrészt mert itt még sosem működött bölcsőde, másrészt, mert igaz, hogy felújítások, átalakítások voltak, de közel fél évszázada nem épített az önkormányzat új épületet. Sokat gondolkoztunk azon, hogy hol lenne az ideális helye a bölcsődének, de aztán rájöttünk, hogy mindig az első gondolat a helyes. Ennek köszönhetően az iskola és az óvoda közé ékelődött a bölcsőde, vagyis, egy oktatási központ jött létre ezen a területen, fogalmazott Pap Tibor polgármester.

Törő Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Magyaralmás töretlenül fejlődik, ciklusokon át és, hogy ez a most véget ért zöldmezős beruházás, illetve az annak folyományaként létrejött korszerű, modern épület nagy szerepet játszik majd a gyermeklétszám növelésében.

-Valóban el lehet mondani, hogy Magyaralmás fejlődik, elég csak arra gondolni, hogy mindösszesen 500 millió forintot nyert a falu, többek között szociális ellátó rendszer fejlesztésére, felszíni vízelvezetésre és még sorolhatnánk. Külön kiemelném, hogy példaértékű dolog az, hogy a régi és az új képviselőtestület összetart és, hogy a régi ciklus kezdeményezését tovább vitték a mostani döntéshozók. Az összetartás jó dolog, és lehetőségeket is rejt magában, mondta Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A bölcsődét nem csak megünnepelték, meg is szentelték. Mórocz Tamás plébános közreműködésével, majd Polgár Tibor Csaba református lelkész az Úr áldását kérte az épületre, a benne cseperedőkre és a dolgozókra.

Az avatáskor kötelező szalagátvágás ez alkalommal sem maradt el, és az ünnepi műsort a magyaralmási iskolásoknak és óvodásoknak köszönhette az érdeklődők szép számú serege.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában