Több, mint két év eredménye

2023.08.07. 15:24

Visszatért a vízre a Gárdony hajó - szeptembertől bárki sétahajózhat vele (videóval)

Megtörtént a Gárdony hajó első futáspróbájára a Velencei-tavon. A napokban tették vízre a megújult sétahajót, melyről videó is készült. Az elmúlt több mint két év eredménye egy kedves, kék-fehér, elektromos meghajtású vízi járgány lett.

S. Töttő Rita

Fotó: Haas Zoltán

Óvatosan, daruval emelték a vízre az elektromos meghajtásúvá alakított és felújított Gárdony nevű sétahajót múlt héten, melynek átalakulásáról folyamatosan tudósítottunk. Az utolsó alkalommal akkor, amikor az utolsó simításokat végezték a járgányon. A Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 51 millió forintos, 100 százalékos támogatásával, két év alatt alakították ki a térség egyetlen – de az országban is ritkaság számba menő - elektromos meghajtású sétahajóját. A futáspróbáról videót is készítettek, amelyből jól látható: a kis elektromos szépen hasít a vízen! A tervek szerint szeptembertől már bárki felszállhat rá, mert visszakerül a "kicsike" a menetrendbe. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában