Milyen volt az idei szezon?

2023.08.28. 18:15

Vasárnap bezár a fehérvári strand, hétfőn nyit az uszoda

Ahogy korábban megírtuk, voltak erős hetek a városi strandon a nyári időszakban. Az első hőségriadók idején telt házas hétvégéket is zártak. De mit mutat a vakáció egésze?

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Nagy Norbert

"Szombaton és vasárnap is telt ház mellett üzemelt a strand – ez több mint ezer vendéget jelent -, nagyjából fél óra várakozással számolhatott az, aki a jegypénztáraknál sorban állt, hogy bejuthasson." - írta meg a feol.hu július 10-én. Ez nagyon szép szám ahhoz képest, hogy a strand befogadóképessége 1400-1600 fő. A hőségriadók idején ráadásul általánosan 1 órával meghosszabbították a nyitva tartást, 20 óráig. Majd egy erős lehűlés, esős időszak következett, mi vélhetően nagyban rontott a látogatottsági adatokon.

Bozai István városgondnoktól ezúttal azt kérdeztük, még meddig tart nyitva a városi strand, és összevetve a korábbi évek tapasztalatival, az idei egy erős szezon volt-e?

- A tervek szerint szeptember 3-án vasárnap zár a strand és 4-én nyit az uszoda. A szezon pedig rendkívül gyenge volt, amit alátámasztanak más szabadtéri strandok és vendéglősök véleményei is. Június első két hete kiesett az időjárás miatt, aztán nyári szünettől melegedett és emelkedett a látogatottság. Július első hetén volt egy hőségriadó, akkor sokan voltak, utána négy hét nagyon gyenge, szintén az időjárás miatt. Változó volt az augusztus, az utolsó hét jobb - mondta, majd hozzátette: - A látogatottságot illetően nagyon pontos statisztika áll rendelkezésünkre, ami a beléptető rendszer, valamint a kötelező NTAK adatszolgáltatással együtt jár.

"Az uszoda főépülete tehát hétfőn reggel 5:30-kor újra megnyitja kapuit. A közönség számára hétköznapokon (hétfőtől - péntekig) 5:30-16:30-ig a sátras medencében két pályát, a 33m-es medencében egész nyitva tartási időben két pályát biztosít a létesítmény. Szombati napokon a közönség számára a főépületben 2 pályát biztosítanak (a szabad helyek függvényében esetlegesen többet is), a sátras medencében a szabad helyek szintén a közönség rendelkezésére állnak. Vasárnapi napokon a sátras medence zárva, kivéve rendezvények idején" - olvasható az uszoda honlapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában