Teltház

2023.07.10. 12:01

Szombaton és vasárnap is több mint ezer ember ment ki a Városi Strandra (galéria)

A meleg, mégis viselhető hétköznapok után a hétvégén ismét 30 fok köré kúszott a hőmérő higanyszála, megteltek a vízpartok, a strandok. A székesfehérvári Városi Strandon is elfoglaltak minden talpalatnyi szabad területet a hűsölni, fürödni vágyók.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton és vasárnap is teltház mellett üzemelt a strand – ez több mint ezer vendéget jelent -, nagyjából fél óra várakozással számolhatott az, aki a jegypénztáraknál sorban áll, hogy bejuthasson. Odabent már délelőtt is nehezen lehetett szabad helyet találni, ahová a törölközőjét leteríthette az ember, no és persze tele volt mind az öt, amúgy fűtött vizű medence a babapancsolótól kezdve az úszómedencéig. Ez utóbbi felett még most is áll a sátor, ami így viszont árnyékot nyújt az égető napsugarak ellen. 

A strand hétköznapokon is várja a hűsölni, kikapcsolódni vágyókat. Átlagos nyári napokon reggel 8 órakor nyit és este 7 órakor zár, ám a hőségriadó napjain egy órával tovább, azaz este 8 óráig tart nyitva. A héten ilyenre többször is számítani lehet, hiszen az országos tisztifőorvos július 10-én hétfő 0 órától július 12-én szerda éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére. 

A belépőjegyek ára a tavalyi évhez képest emelkedtek ugyan, de a délutáni kedvezményt megtartották: 16 óra után olcsóbban lehet belépőt váltani a Városi Strandra Fehérváron. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában