A közösségépítés újabb állomásán vannak túl

2023.08.19. 16:00

Van okuk mosolyra a vértesacsai gyerekeknek (galéria)

A meglévő játszóteret bővítették ki és újították fel a közelmúltban Vértesacsán, a település központi részén, ahol pályázati forrásból új, korszerű és biztonságos játékokat telepítettek.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

– Az eddigi tapasztalataink szerint nagyon örülnek a fejlesztésnek a gyerekek és a szülők egyaránt, szinte minden napszakban, délelőtt és délután akad érdeklődő a játszótéren – mondta elégedetten Kovács Zoltán polgármester a helyszínen. – Régi törekvésünk, évek óta igyekszünk minél több közösségteremtő rendezvényt szervezni, amolyan műsoros együttléteket, amikor például magunk készítjük és fogyasztjuk el a jobbnál jobb ételeket és a kondérokat körbeállva beszélgetnek a helyiek. A közösségfejlesztés része lett az új játszótér is, ahová szívesen eljárnak a falubeliek és ez alkalmat ad számukra ahhoz, hogy megosszák egymással örömeiket és bánataikat, a világ dolgairól alkotott gondolataikat.

 

A településvezető hozzátette, hogy a vértesacsai népesség egy ideje nem változik, körülbelül 1850-1900 fő között ingadozva állapodott meg a lélekszám. Úgy tapasztalja, tíz éve megnőtt a gyermekvállalási kedv, azóta volt olyan esztendő, amikor húsznál is több gyermek született a községben, de ez a kedvező folyamat mostanában kissé visszaesett. Felmerült egy időben, hogy nagy fába vágják a fejszét, fejlesztik, bővítik az óvodát, ám mostanra már látszik, helyes döntésnek bizonyult a beruházás elhalasztása. Mindenesetre van minek örülniük, hiszen elkészült az orvosi szolgálati lakás és korszerű játszótér várja a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában