Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása

2023.08.04. 11:42

Új épületszárnnyal bővül a baracskai óvoda

Az utóbbi években folyamatosan nőtt az óvodáskorú gyermekek száma Baracskán, ez indokolja, hogy bővítsék az épületet. Az elképzelések szerint áprilisban kezdődő beruházásnak köszönhetően több mint 200 négyzetméteres szárnnyal gazdagodik az óvoda. A tervek bemutatása alkalmából tartott ünnepségen Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a vidék fejlődésének egyik nagyon szép példája Baracska.

Kecskés Zoltán

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Némethné Keszthelyi Andrea óvodavezető és Szőlősy Attila polgármester a sajtótájékoztatón

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Helyszíni bejárással kezdődött a Bóbita Óvoda nagyívű bejelentése, amely egy igazán különleges alkalom volt nem csak a csöppségeknek, az itt dolgozóknak, de a Pannónia Szíve országgyűlési képviselőjének is, tudniillik néhány évtizeddel ezelőtt e falak között játszott a favonattal, vagy hintázott az udvaron. Szavaiból is kitűnt az a szeretett, amit egykori intézménye iránt érez.

Tessely Zoltán,  a Pannónia Szíve országgyűlési képviselője hazatért korábbi óvodájába. 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Beszédében hangsúlyozta, hogy a település egy eklatáns példája annak, hogy Magyarország Kormánya helyes úton jár akkor, amikor a település vezetőivel együtt a családokat támogatják. Baracskán is így gondolkodnak, hiszen a fejlesztéseik nagy része a gyermekekről szól. Ezt bizonyítják az elmúlt bő egy évtized beruházásai.  Úgy az óvodában, mind pedig az iskolában, az ottani felújítási munkálatokban, a tornacsarnok építése is mind róluk szól. Hangsúlyozta, a most bejelentett épületszárny bővítés nem csak gyógyír a jelenlegi 114 százalékos telítettségre, de a jövőbe is mutat. Tessely Zoltán továbbá köszönetet mondott Molnár Krisztiánnak, a megyei közgyűlési elnökének a tagokkal együtt, hogy bizalmat szavaztak a beruházásnak, valamint nem utolsó sorban Magyarország Kormányának, hogy nemzeti forrásból előfinanszírozva a 244 milliós összeget, amelyet az európai bürokraták egyéb más források mellett visszatartanak. Hozzátette ezzel kapcsolatban azt is, hogy Magyarország minden vállalást teljesített a jogállamisági eljárás keretében, sőt erről az Európai Bizottság egy hivatalos dokumentumot is kiállított, így nincs akadálya, hogy a EU 2021–2027-es ciklusában elnyert pályázatokat – köztük a Bóbita Óvodáét is – kiegyenlítsék.

Új épületszárnnyal bővül a baracskai óvoda.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Szőlősy Attila polgármester a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy mindig nagy öröm egy település életében ha az oktatási és a nevelési intézmények fejlődhetnek. A faluvezető hangsúlyozta, hogy az utóbbi években folyamatosan nőtt az óvodáskorú gyermekek száma Baracskán, ennek következtében pedig már a pedagógus szobát is át kellett alakítaniuk, hogy a megnövekedett igényeket ki tudják szolgálni. Mint mondta, a megítélt 244 millió forintos támogatásból két új csoportszobával fog bővülni az épület a hozzátartozó szociális helyiségekkel, valamint mozgáskorlátozott mosdóval és nagy örömükre, bővülhet és modernizálódhat a régi épület konyhája is. A polgármester bízik benne, hogy a beruházás befejezésével, a 240 négyzetméteres bővítéssel, a jelenkor igényeinek megfelelő, modern épületegyüttes áll majd az óvodás gyerekek rendelkezésére. Végezetül megköszönte az eddig támogatásokat, amelyből jelentős infrastrukturális beruházásokat tudtak eszközölni a településen. Természetesen Némethné Keszthelyi Andrea óvodavezető is jelen volt a tervek bemutatása alkalmából tartott ünnepségen. A FEOL kérdésére elmondta, hogy valóban piros napos ünnep a mai az óvoda életében, amellyel reményei szerint, fel tudják oldani azokat a kompromisszumokat, amelyeket az elmúlt időszakban tettek, hogy a megnövekedett igényeket kiszolgálják. Kollégáival együtt már ő maga is alig várja, hogy kezdetét vegye a beruházás és mihamarabb átvághassák a nemzeti színű szalagot.

Mindenki ott volt, aki részt vesz Baracska egyik legnagyobb fejlesztésében. 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában