Kitüntetések

2023.08.14. 14:24

Tárnok Ákos is a szombati kitüntetettek között van

Díszpolgári címet idén sem adott ki Zámoly önkormányzata, de a Zámolyi Napok főrendezvényén szombaton a többi között átadták a Zámolyért díj és a Zámoly Község Díszoklevele elismerő címeket is.

Borsányi Bea

Balról jobbra: Sallai Mihály polgármester, Tárnok Ákos, Szabó István és Nagy Bence

Fotó: Zámolyi Önkormányzat

A Zámolyért díj egyik kitüntetettje Tárnok Ákos, aki nem csak a faluban, de jóval az országhatárokon túl, sőt még a Kontinensen kívül is ismert: alapító tagja volt az idén 40. születésnapját ünneplő Los Andinos együttesnek, valamint alapítója és vezetője a Kárpát-medencei népzenét és kultúrát őrző és ápoló Kákics Együttesnek. A zenész negyedszázada költözött a településre, azóta büszkén vallja magát zámolyinak és ahol csak lehet – például zámolyi történetek elmesélésével – igyekszik lakóhelyének hírnevét öregbíteni. Mindezeken felül a Zámolyi Református Egyházközség presbitereként szerepe volt abban, hogy a Csanádi Imre Általános Iskola egyházi fenntartásúvá válhasson, amellyel biztosították az intézmény megmaradását. 

Ugyancsak Zámolyért kitüntető címet vehetett át Szabó István, a falu „krónikása”, aki több mint tíz éve rendszeresen fotóz a helyi civil és önkormányzati eseményeken, rendezvényeken. Képei a Fejér Megyei Hírlapban is többször megjelentek, de az önkormányzat közösségi oldalának híreiben és a Zámolyi Hírmondóban is lehet velük találkozni. Rendszeresen részt vesz különböző civil rendezvények szervezésében is és családja komoly szerepet vállalt a Nemzeti Összetartozás Emlékmű környékének megszépítésében is. 

Zámoly Község Díszoklevelét az idén Nagy Bence Bulcsú, a Zámolyi Madárpark megálmodója, létrehozója kapta. Bence 2019-ben saját erőből, zámolyi otthonuk kertjében alakította ki a parkot, amely az elmúlt években szépen nőtt, fejlődött és olyan színfoltja lett a településnek, ami miatt sokan érkeznek a faluba. Ezek a látogatók örök élményt kapnak, ám azon túl Zámoly nevét is megismerik, megtanulják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában