Székesfehérvár volt a szimbolikus cél

2023.08.21. 07:00

Otthonról hazatértek a koronázó városba a kerékpárosok (videó, galéria)

Vasárnap kora délután ért a Sóstói stadion elé Révész Máriusz államtitkár vezetésével az a nyolcvan kerékpáros, akik az „Otthonról Haza!” című program keretében tettek többnapos túrát.

Tihanyi Tamás

Nyolcvan kerékpáros érkezett meg a Sóstói stadionhoz vasárnap, valamivel 13 óra után

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Az Aktív Magyarország Program keretein belül megvalósuló „Otthonról Haza!” kerékpártúra célja az volt, hogy aktívan, kerékpáron kösse össze a Kárpát-medence magyarságát és szimbolikusan egyesítse őket a célhelyszínen, Székesfehérváron. Az útvonal 2023-ban Magyarország déli, dél-nyugati határvidékén haladt végig és érintette Horvátország, valamint Szlovénia magyarlakta területeit is. Siklós, Barcs, Kapronca, Lendva, Zalaegerszeg, Keszthely, Veszprém és Székesfehérvár állomáshelyeket látogatták meg két keréken. A biciklistákat – akiknek közel fele határon túli magyarlakta települések lakója – és Révész Máriusz országgyűlési képviselőt, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztost Mészáros Attila alpolgármester fogadta.

A túra zárásaként Révész Máriusz államtitkár szólt a kerékpárosokhoz, akiket Mészáros Attila alpolgármester is üdvözölt
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

– A legfőbb üzenet az összetartozás – mondta a sportemberek között Révész Máriusz államtitkár Mészáros Attila köszöntője után. – Egy olyan országot jártunk be, amit még Szent István alapított, amelynek határait megváltoztatták, de ezzel mi nem foglalkoztunk. Az utat, törekvésünket pedig tovább folytatjuk, összetartozásunkat jelenítjük meg kerékpárútjainkkal, amelyekkel magyar városokat jártunk be.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában