Frissen Fejérből

2023.08.16. 20:00

Fehérvári orvos házaspárt tüntettek ki

Az idén 20. alkalommal gyűltek össze szerdán este az Államalapító Szent István Emlékérem és Díj megrendezett ünnepélyes átadására, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az eseményen részt vett Spányi Antal megyés püspök és a díj alapítványának elnöke, valamint különböző közéleti és politikai személyiségek, köztük Vargha Tamás országgyűlési képviselő, illetve Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

Az idei kitüntetettek a székesfehérvári orvos házaspár, Simon Gábor és Gervain Judit, akik kiemelkedő munkát végeznek az orvostudomány területén. Simon Gábor a kórház gyermekosztályának főorvosa és gyermekgyógyász, neonatológus, sürgősségi orvostan szakorvosa. Gervain Judit pedig belgyógyász, gasztroenterológus, laborvezető főorvos és címzetes egyetemi docens. A házaspár mind a gyógyításban, mind a tudományos kutatásban kiemelkedő eredményeket ért el munkájuk során, és a fiatalok képzésében is aktívan részt vesznek.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány célja, hogy megismertesse és elfogadtassa a Szent István-i keresztény értékrendet a társadalom széles körében. A 2004-ben alapított díj minden évben olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához és emberi hozzáállásához mindig Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

Az ünnepségen Spányi Antal megyéspüspök példaként állította a hallgatóság elé Szent István király életútját és hitét, amely azonos volt a maga vallásával, és kiemelte, hogy Szent István Gizellával kötött házasságával Magyarország első szent családja lett.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A díjazottak pályafutását Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója ismertette és méltatta mind szakmai és kollegiális, mind emberi szempontból - olvasható Székesfehérvár honlapján. Úgy fogalmazott: ma, amikor minden második házasság válással végződik, unikumnak és példaértékűnek számít, hogy egy orvos házaspár egy ilyen közös életutat végig tud vinni.

A díjazottak a kitüntetés átvételét követően meghatottan és tisztelettel emlékeztek meg korábbi mentoraikról, családjukról, kollégáikról és nem utolsósorban Székesfehérvár támogató közegéről. Beszéltek munkásságukról, és arról, hogyan igyekeznek mindennapi munkájuk során Szent István örökségének szellemében tevékenykedni az egészségügy területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában