Átadták a Belügyminisztériumban az idei kitüntetéseket

2023.08.18. 17:11

Négyen kaptak elismerést az állami ünnep alkalmából a megyéből

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Belügyminisztérium márványaulájában adott át állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön és Rétvári Bence pénteken. A kitüntetettek között idén is vannak Fejér vármegyeiek.

Borsányi Bea

Augusztus 20. - Kitüntetéseket adtak át a Belügyminisztériumban

Fotó: Mónus Márton / MTI

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát adományozták két kiváló szakmai munkája, különösen a daganatos betegséggel küzdők sebészeti kezelése terén több évtizede végzett tevékenysége elismeréseként Altorjay Áron sebész szakorvosnak, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosának, Fejér vármegyei szakfelügyelő főorvosnak.

A Magyar Arany Érdemkereszt Katonai tagozatát adományozták a rendőrség állományában több mint három évtizeden keresztül végzett kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként Kovács Zsolt rendőr ezredesnek, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták kiemelkedő pediátriai szakmai tevékenysége, több évtizedes, generációkon átívelő gyógyítómunkája, valamint elkötelezett közéleti és társadalmi szerepvállalása elismeréseként Lengyelfi Zsuzsanna, csecsemő- és gyermekgyógyásznak, Polgárdi város házi gyermekorvosának.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Katonai Tagozatát adományozták közel három évtizedes, kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként Németh Lászlóné, címzetes büntetés-végrehajtási főtörzszászlósnak, a Büntetés-végrehajtási Szervezet II. Agglomerációs Központja alárendeltségébe tartozó Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Személyügyi Osztály segédelőadójának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában