Minden adomány jól jön

2023.08.18. 11:30

Nagy szükség van most az összefogásra, hogy Evelin mindennapjai könnyebben telhessenek

Hatalmas segítséget jelentenek az adományok Tóth Evelinnek és szüleinek, akiknek szeptemberben egy rendkívül fontos műtéti beavatkozás miatt Barcelonába kell utazniuk. Az örökké mosolygós, roppant kitartó apróság terápiával, gyógytornával teli mindennapjai azonban a műtétet követően sem szűnnek meg, sőt, a kezelések száma egyre csak emelkedik majd.

Forrás: A család

Lapunk áprilisban számolt be a négy végtagi bénulással (cerebrál parézis) küzdő kis Evelinről, akinek betegségéből adódóan a nap minden percében folyamatos figyelemre van szüksége. A kis csöppségnek ugyanis nem csak a mozgással és a beszéddel, de az alvással és evéssel is gondjai akadnak. A gyermeknek így rengeteg terápiás kezelésre van szüksége, amelyek között szerepel a gyógypedagógia, konduktív fejlesztés, hideglézer-kezelés, gyógymasszázs, Dévény-terápia, valamint a Pfaffenrot manuálterápia és speciális ruhában zajló aktív gyógytorna is.

A kislány édesanyja és édesapja minden lehetőséget megragad Evelin gyógyulása érdekében, így természetesen a spanyolországi műtét sem volt kérdés számukra, azonban ez hatalmas költségekkel jár. A kis Evelin szülei már az év elején létrehoztak egy alapítványt, ahova azóta rengeteg támogatás érkezett. A szülők rendkívül hálásak az eddigi adományokért, és továbbra is várják a nagylelkű támogatásokat az apróság gyógyulása érdekében. Az Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány azonban nem csak a barcelonai operáció miatt jött létre, sokkal inkább a hosszú távú célok megvalósításához, azért, hogy Evelin minden szükséges segítséget megkaphasson. A letapadt izmok oldása után ugyanis rövid időn belül kezdődhet a hónapokon át tartó, intenzív gyógytornák, konduktív fejlesztések időszaka, ezzel elősegítve a gyógyulást és a műtét hasznosságát.

A nagy költségű (4700 Eurós) operáció mellett tehát az azt követő rehabilitáció is felettébb megterhelő anyagilag, azonban az új mozgásformák elérését célzó műtét csak az utókezeléssel együtt lehet sikeres, így a terápia elengedhetetlen. A barcelonai beavatkozás előtt nem csak a szoros beosztással zajló terápiák kerültek napirendre, de a kis Evelinre kivizsgálások sora is vár azért, hogy a műtét idejére minden rendben legyen.

Annak érdekében, hogy Evelin a jövőben képes legyen olyan alapvető mozgásokat végezni, mint a rágás vagy az ülés mindenképpen szükséges az Igor Nazarov által végzett operáció, és az azt követő kezelések hosszú sora. Ezek finanszírozásához a családnak így a továbbiakban is szüksége van a segítségre.

Az adományokat a következő bankszámlaszámra várják a szülők:


 

UniCredit Bank: Számlatulajdonos: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány 


 

Számlaszám: 10918001-00000119-75880018 


 

Közlemény: Adomány

Szerző/forrás: SZENTE PATRÍCIA ANDREA / duol.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában