Figyeljünk rájuk!

2023.08.19. 12:00

Így óvd meg kedvencedet a tűzijáték hang- és fényhatásaitól

Ugyan a legtöbb helyen a megyében nem készülnek tűzijátékra a nemzeti ünnep alkalmából, de azért nem árt néhány szempontot szem előtt tartania a kutyatulajdonosoknak, hogy kedvenceik a lehető legjobban átvészeljék a hanghatásokat azokon a helyeken, ahol mégis lesz.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Az Orpheus Állatvédő Egyesület készített egy részletes összefoglalót, hogy mikre érdemes figyelni. Mint írták tapasztalatuk szerint az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de akár ijedtségükben még támadhatnak is. Éppen ezért fontosak a megelőző intézkedések, melynek első lépéseként a durrogás idejére a gazdák biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet.

Ami pedig a tanácsokat illeti az ünnepi rendezvényekre semmiféleképpen ne vigyék magukkal a gazdák a kedvencet és győződjenek meg arról, hogy arra az időre is biztosított a zárt, hanghatásoktól mentes tér, amíg ők buliznak. Amennyiben kertben tartott állatról van szó, legyen a nyakában elérhetőséggel, névvel ellátott biléta arra az esetre, ha mégis elszökne. A kutyában lévő kötelező mikrochip legyen az állatorvosnál regisztrálva. Illetve, ha az óvintézkedések ellenére megtörténne a baj és elszökik a kutya, célszerű a lakhely legalább 10 km-es körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában