Falu-, és Bányásznap

2023.08.30. 09:00

Idén is két napos programmal készülnek Gánton

Szombaton és vasárnap rendezik meg Gánton a Falu-, és Bányásznapot, amelyet minden évben így, szeptember elején tartanak. Utóbbit nagyjából egy évtizede élesztették újjá a régi bányászmúltra visszatekintő községben.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Szombaton a hagyományos főzőversennyel indul a délelőtt az iskola udvarán, amelynek eredményhirdetésére 13.30 órakor kerül sor. Közben délelőtt 10 órakor kezdődnek a gyermekprogramok – légvár, kézműves foglalkozások, különféle játékok -, amelyeken a gánti lakcímmel rendelkező gyerekek ingyen vehetnek részt. Az érdekeltek tehát ne felejtsék otthon a lakcímkártyájukat! A zenés programok 17 órakor indulnak: először a Bestiák lépnek fel, 18 órakor érkezik Király Viktor, majd 19 órától a Die Junge Kaiser Kapelle zenél. Ezt követően éjfélig tart a bál, amelyen a SWAB zenekar gondoskodik a jó hangulatról. 

A vasárnap (szeptember 3.) már a bányásznapról szól. Délelőtt 10 órakor tárlatvezetés indul a Bányamúzeumban. A szokásos koszorúzásokra délután kerül sor: 12.50 órakor a polgármesteri hivatal udvarán, majd 12.10 órakor a Vértes Vendéglő falán lévő Balás Jenő emléktáblánál. A Bányásznapi emlékműsor a bányatelepi Látogatóközpont udvarán 14 órakor kezdődik, a programot 16.30 órakor szentmise zárja a Szent Vendel templomban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában