Frissen Fejérből

2023.08.25. 12:00

Disznóságok is készülhetnek a gánti főzőversenyen

Jövő hétvégén, szeptember 2-3-án esedékes Gánton a Falu- és Bányásznap, amelyre a két nap alatt több programmal készülnek. Ezek közül most a főzőverseny aktuális, hiszen arra hétfő délutánig kell leadni a jelentkezést.

Borsányi Bea

A tavalyi verseny zsűrizése

Fotó: Gánti önkormányzat

Az iskolaudvaron megrendezésre kerülő versenyre idén két kategóriában lehet jelentkezni, amelyeket a disznóságok és a fantázia névre kereszteltek. Előbbibe disznó-, vagy vaddisznócombból készült ételekkel, utóbbiba minden mással lehet nevezni, ám ezek csakis magyar alapanyagok felhasználásával készülhetnek. Az önkormányzat csapatonként egy garnitúra sörpadot és asztalt, tüzelőt, egy üveg vörösbort, vízvételi lehetőséget, valamint a disznóságok kategóriában 2 kg disznó, vagy vaddisznócombot biztosít. A főzés reggel 8 órakor indul, a zsűrizés 13 órakor kezdődik. Természetesen csak helyben készült ételekkel lehet nevezni! Az ítészek az ízharmóniát, a tálalást és az eredetiséget figyelik a bírálatkor. A legszebb, kétszemélyre szóló, autentikusan elkészült asztalterítésért különdíj jár, amelyet a csákvári cukrász, Csuta Zsolt ajánlott fel. 

A nevezési határidő augusztus 28. hétfő 16 óra. Az iskolaudvar méreteire való tekintettel összesen 24 csapat nevezését tudják elfogadni, nem árt tehát minél előbb jelentkezni! Aki a disznóságok kategóriában szeretne indulni, a nevezéssel együtt adja meg, hogy disznó-, vagy vaddisznócombot kér. A nevezéseket az onkormanyzat@gantfalu. hu e-mail címen, vagy a 22/261-910, illetve a 30/585-5992-es telefonszámon várják, de személyesen is jelezhető a polgármesteri hivatalban nyitvatartási idő alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában