Zámolyi Napok

2023.08.08. 17:00

Csütörtöktől vasárnapig számos programmal várják nem csak a zámolyiakat

Szinte kideríthetetlen, hány éves a Zámolyi Napok programsorozat, de végül is nem ez a legfontosabb információ! A rendezvény csütörtökön a nulladik nappal veszi kezdetét.

Borsányi Bea

2020-ban így vonultak fel a traktorok a faluban

Fotó: Zámolyi Gyermekbarát Egyesület

Évek óta az ötven vagy annál több éves házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntésével indulnak a Zámolyi Napok. Így lesz ez az idén is: csütörtökön 16 órakor két arany és egy gyémántlakodalmat ülő házaspárt köszönt az Őszidő Nyugdíjas Klub a Csoóri Sándor Művelődési Házban. 

A programsorozat hivatalos megnyitójára pénteken 17 órakor kerül sor a romtemplomnál, ezt követően hagyományosan zászlókkal díszítik fel a Kossuth utcát. A Magtárnál 18 órakor kezdődik a közösségi piknik, amit a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ezúttal második alkalommal szerveztek meg. Az idei kínálat: pólófonal workshop (18 óra), Tárnok Gyula Parasztábrázolások, kiállítás megnyitó (20 óra), Fabók Mancsi Bábszínháza (21 óra), fényfestés (22 óra), sör-, és borkóstolás. Az est folyamán a zenei aláfestésről DJ Kafkabeat gondoskodik. A piknik kiváló alkalom arra, hogy kipróbálják a frissen, közösségi munkában elkészült sörpadokat és asztalokat! 

Szombaton 9 órakor a tavaly augusztus óta a faluban született 19 baba emlékére a buszfordulónál ültetnek fákat. Idén sem mard el a traktorok felvonulása, a menet 10 órakor indul a Magtártól a focipályára, ahol többek között erős ember és asszony verseny, traktoros ügyességi verseny, tánc-, valamint tűzoltóbemutató, habparti és színpadi programok is lesznek. Az idei díjakat és kitüntető címeket 18.15 órakor adják át és ekkor kerül sor a nap során lezajlott versenyek eredményhirdetésére is. A szombati napot a 22.30 órakor kezdődő táncos mulatsággal zárják.

Vasárnap 11 órakor református istentiszteletet, 16 órakor katolikus ünnepi szentmisét tartanak. A Zámolyi Napokat a misét követően a Milleniumi Emlékparkban koszorúzással fejezik be.

Fotó: Zámolyi Önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában