A szeptemberre érvényes diákbérletek már augusztus 28-tól felhasználhatók lesznek

2023.08.25. 17:00

Az intézkedés érinti a helyközi és a székesfehérvári helyi buszjáratokat is

A szeptember hónapra szóló diákbérletek már augusztus 28-tól, a következő hétfőtől kezdve érvényesek lesznek a helyközi és a székesfehérvári helyi buszjáratokon is. Az intézkedés célja a tanév kezdetének zökkenőmentessé tétele.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap Archív

Az Építési és Közlekedési Minisztérium jóváhagyta, hogy augusztus 28-tól, hétfőtől a helyközi buszokon már elfogadják a szeptember hónapra szóló diákbérleteket. Ennek eredményeként a Volánbusz Zrt. kezdeményezte, hogy ugyanez az intézkedés vonatkozzon a helyi járatokra is, az egységes alkalmazás érdekében.

Székesfehérvár Önkormányzata, mint a város helyi közösségi közlekedésének megbízója, elfogadta ezt a javaslatot – tudtuk meg közleményükből és ennek eredményeként nem csak Székesfehérváron nyílik lehetőség a szeptember havi diákbérlet használatára már augusztus 28-tól, hanem a helyi buszjáratokon is.

Az intézkedéssel a céljuk, hogy gördülékeny és problémamentes legyen a 2023/2024-es tanév kezdete a diákok és családjaik számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában