Támogatás

2023.08.18. 20:53

Átadták a Deák Dénes Díjat és Ösztöndíjat, valamint a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíjakat (galéria)

Idén Major István nyugalmazott zenetanár részesült Deák Dénes Díjban, az Ösztöndíjat pedig Bányai Balázs történész kapta.

Feol.hu

Idén is a Bory-vár szolgált az átadó díszletéül

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíjjal idén tizenöt pályázót támogattak - írta meg a szekesfehervar.hu. Ösztöndíjat kapott az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület,  Berki Lilla, a Hermann László Zeneiskola énektanára, Fekti Veronika – Fűrész István alkotópáros,  a Fele Zene Művész Kör (Lits Zsuzsanna) furulya együttes, Kopiás Gabriella, Kovács Szilvia - Matuz János alkotópáros, Kozáry Ferenc színművész, Mara Kinga Villő, Prax Levente,  Simek Valéria, Stefánné Bankó Mária, Tarsoly Ifjúságért Egyesület, Vakler Lajos, Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület, Vörös Janka jazz énekművész.

A Deák Dénes Alapítvány Kuratóriuma idén Major István nyugalmazott zenetanár, zenekarvezető és zenekari művész részére adományozott Deák Dénes Díjat a város kulturális életében, zenei oktatásában és a zenei kultúra ápolásában, közkinccsé tételében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. 

A Deák Dénes Ösztöndíjat az idei évben Bányai Balázsnak adományozták, aki Pribék Antal székesfehérvári fotográfus a Fejér vármegyei kastélyokról és uradalmakról az 1870-es években készített fényképsorozatát szeretné feldolgozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában