7 esethez riasztották őket a múlt hétvégén.

2023.08.28. 14:02

A vártnál nyugodtabban telt a nyár utolsó hétvégéje a mentőmotorosoknak

A hőmérséklet jócskán meghaladta a 30 fokot a nyár utolsó hétvégéjén a legtöbb helyen az országban, ebből adódóan pedig nem csoda, hogy sokan strandolni indultak a Balatonhoz. De voltak- e balesetek, rosszullétek a hőség vagy a nagy tömeg miatt? Erről kérdeztük a Magyar Mentőmotor Alapítványt.

Déri Brenda

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt korábban már megírtuk több mentőmotoros tevékenykedik az ország egész területén, melyek közül a Fejér megyét ellátók a balatonvilágosi bázisukon találhatók meg. Innen indulnak, ha riasztást kapnak Somogy, Veszprém vagy Fejér megye irányítócsoportjától. 

Kíváncsiak voltunk, hogy a nyár utolsó hétvégéje mennyire telt forgalmasan? Milyen esetekhez kellett kivonulniuk? Így megkerestük az alapítványt, melynek részéről Varsányi Zoltán, a múlt hétvégén szolgálatban lévő mentőmotoros elárulta, hogy szerencsére a ’vártnál’ jóval kevesebb riasztást kaptak. Szombaton kettő, vasárnap pedig öt esethez mentek ki. 

– A nyugodtabb hétvége valószínű annak is betudható, hogy ugyan sokan lelátogattak a Balatonhoz, hatalmas tömeg nem volt. De még így is voltak kisebb autópályán történt balesetek, rosszullétek, illetve egy kerékpáros és személyautó is összeütközött egy balatoni településen, ahova riasztottak minket – mondta a mentőmotoros.

Majd a nyár mögöttük álló időszakáról is kérdeztem, mely szerencsére hasonlóan ’nyugodtan’ telt. Nem volt annyi riasztás, mint a tavaly nyáron. Amikhez viszont riasztották őket, azok többnyire autópályán történt balesetek, rovarcsípések, rosszullétek és vízbefulladás miatti újraélesztések voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában