Gyalázatos falfirkák

2023.08.08. 16:03

A párkányig le kell festeni a dunaújvárosi katolikus templom falait

Szombaton Dunaújvárosban, a Magyar út és Temető utca sarkán álló római katolikus templom oldalára ismeretlenek különböző jelképeket festettek, köztük önkényuralmi jelképet is.

Feol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Társlapunk információi szerint az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben, miután a Temető utcában található katolikus templom falára ismeretlen személy különféle feliratokat, szimbólumokat és önkényuralmi jelképet mintázó alakzatot festett. Az említett bűncselekmény elkövetését a Büntető törvénykönyv (Btk.) 335.§-ban határozza meg és szankcionálja a jogalkotó.

A Dunaújvárosi Hírlap a segítségnyújtás szándékával megkereste az egyház képviselőjét. Baltási Nándor, a Krisztus király plébániatemplom plébánosa elmondta, lényegében a gyakorlati rész áll előttük, a rendőrség értesítésére várnak, mikor festhetik le a Magyar úti templom oldalán éktelenkedő jelképeket. Amikor az engedély megérkezik, akkor egy takarófestést kap majd először a felület, később pedig egy végleges festésre is szükség lesz valószínűleg.

Arra a kérdésre, hogy szükségük van-e bármilyen segítségre a tisztelendő atya azt a választ adta, hogy a keddi napon találkoznak a testület tagjai, hogy eldöntsék, hogyan tovább. 
Már vasárnap is egyeztettek, de hétvégén nem tudtak semmit sem lépni az ügyben. Úgy tűnik, a párkányig le kell majd festeni a kazettákat. Baltási Nándor már vasárnap felvette a kapcsolatot egy festékboltossal, mert ugyan rendelkezésükre áll egy graffiti-eltávolító szer, amit szombaton vettek, de ezen a porózus felületen az nem működik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában