Kitüntetés

2023.08.21. 20:00

A néhai háziorvos kapta idén a Csákvár Város Díszpolgára címet

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából vidéken is több helyen adtak ki elismeréseket, díszpolgári, illetve tiszteletbeli polgári címeket. Csákváron egy díszpolgári címet adtak ki, amelyet posztumusz ítéltek oda.

Borsányi Bea

A kitüntető címet Nagy István fia, Nagy Péter vette át Illés Szabolcs polgármestertől

Fotó: Némedi István / Fejér Megyei Hírlap

Csákvár Város Díszpolgára címet a képviselő-testület idén, posztumusz, Nagy István, egykori csákvári körzeti orvosnak ítélte oda, aki 1983-ban érkezett Csákvárra és több mint három évtizeden keresztül, csaknem élete utolsó pillanatáig - 2014-ben hunyt el - aktívan gyakorolta hivatását. „Munkáját együttérzéssel, odaadással és szeretettel végezte, a csákvári lakosok nem csupán fizikai, hanem lelki támaszként is számíthattak rá. Kiemelt szerepet vállalt a helyi egészségügy fejlesztésében, a csákvári mentőállomás és a hétvégi orvosi ügyelet megvalósítása is az ő nevéhez fűződik” – hangzott el a vasárnap délutáni városi ünnepség díjátadóján.  

A helyi közösség életét nem csupán egészségügyi szakemberként segítette: 1994-től képviselőként és alpolgármesterként több cikluson keresztül vett részt a helyi képviselő-testület munkájában. Ugyanakkor alapítója és több évig elnöke volt a Vértesalja Vadásztársaságnak. ”Lokálpatriotizmusa és emberszeretete példaértékű, több évtizedes tevékenységével hozzájárult Csákvár jó hírének öregbítéséhez” – zárul a méltatás. 

Az ünnepségen átadták a Kulturált Környezetért díjakat is, amelyet idén öt család vehetett át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában