Már csak néhány napot kell várni

2023.08.05. 11:30

A munkát elvégezték, a zöld jelzésre várnak

Hamarosan megoldódik az előszállási iskolaparkjának ügye – tudta meg a FEOL a polgármestertől, aki elmondta, hogy minden szükséges elemet kicseréltek a játszótéren, így hamarosan újra kinyithat.

Kecskés Zoltán

A játszótér rendbetétele igazi összefogás eredménye.

Fotó: Önkormányzat

Ahogy korábban megírtuk kinyomtatott A4-es lapok figyelmeztetik a szülőket és a gyerekeket a település iskolaparkjában, amelyen az áll, hogy a játszóteret mindenki saját felelősségére használhatja. Megtudtuk, az ominózus, parkban lévő eszközök és kiegészítők szinte egésze fából készült és bár folyamatosan igyekeztek karbantartani, némelyiken már valóban meglátszottak az időjárás viszontagságai. A faluvezető június végén emiatt rendkívüli testületi ülést hívott össze, melynek keretében egy ötmillió forintos elkülönítésről döntöttek, amely azt a célt szolgálta, hogy a kifogásolható területeket – csúszdaelem, feljáró tretnik, korlát- és padlóelemek, ülőkék – a kivitelezővel együtt kicseréljék.

Több mint 30 önkéntes segített az ütéscsillapító homok/gyöngykavics behordásában.
Fotó: Önkormányzat

– Örömmel jelentjük ez megtörtént! – mondta Farkas Imre polgármester kérdésünkre reagálva – A játszótéri elemek bizonyos részét kicseréltük, új homokozót telepítettünk a szabadtéri játszótéren. Emellett az óvodai játszótéren és a kondiparkban is néhány hiányosságot pótoltunk. A szabadtéri játék és az óvodai eszközök egy része kapott új festést. Mindkét helyen az ütéscsillapító homok/gyöngykavics behordása társadalmi munkában történt meg. A kondiparkban a hiányzó füvesítést pótoltuk, körülbelül öt négyzetméteren. Már csak a hitelesítőket várjuk, akiktől remélem zöld utat kapunk és a családok ismét birtokukba vehetik a játszóteret – zárta gondolatait. 

Természetesen az újranyitásról is azonnal beszámolunk!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában