Halőri jelentés a Velencei-tó partjáról

2023.08.26. 14:00

A hőség nem javít a halak étvágyán

Az elmúlt hetekben ahogy az időjárás, úgy a halak kapókedve is meglehetősen hullámzóan alakult, összegzett Pálinkás Imre, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének vezetője szombaton.

Tihanyi Tamás

Hullámzóan alakult a halak kapókedve, de sokan szerencsésnek bizonyultak

Fotó: MOHOSZ

Az elmúlt két év természetes szaporulatából származó, mindig farkaséhes, a nagyobb példányokat is vegzáló egy-két nyaras pontyokat, valamint ezüstkárászt, bodorkát mindig jól lehetett fogni a Velencei-tónál az utóbbi időben, számolt be róla a szakember. A nagyobb méretű példányok esetében változatosabbnak bizonyult a helyzet: az augusztusi haltelepítéstől teljesen függetlenül – hiszen a kifogott halak többsége nem a legutóbb kihelyezett példányok közül került ki –, volt időszak, mikor nagyon jól ment a hal, máskor napokig alig ettek a testesebb pikkelyesek, és ezen az elmúlt napok tikkasztó hősége sem segített. Felső méretkorlát feletti pontyokról és néhány amurfogásról is kapott hírt a kirendeltség.

A nyár második felében is jó eséllyel lehet horgászni a Velencei-tónál
Fotó: MOHOSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában