Sportszerekhez jutottak

2023.08.29. 17:30

200 milliós adományt kaptak a rászorulók (galéria)

Kedd délelőtt a Puskás Ferenc Sport- és Konferenciaközpontban tartották a Pro Filii Alapítvány sportmez-adományozási programjának átadóünnepségét.

Beke Zsombor

Fotó: Bánkuti Sándor / MW

Bár kint szakadt az eső, a felcsúti sportkomplexum konferenciaközpontját gyerekzsivaj töltötte be, hiszen ők voltak a délelőtt főszereplői. A fiatal, rászoruló focistapalánták az adomány által esélyt kaptak ahhoz, hogy megpróbáljanak kitörni a nehéz körülmények közül. A Mészáros Csoporthoz tartozó Pro Filii Alapítvány 200 milliós értékben 70 ezer darab sportmezt juttat el négy jótékonysági szervezeten keresztül a rászoruló gyerekeknek és fiataloknak, akik így igazán minőségi felszerelésben focizhatnak.

A Pro Filii Alapítványt a segítségnyújtás jegyében hívták életre 2021-ben, amely a cégcsoport karitatív tevékenységéért felelős, és amelynek a gondozásában olyan országosan ismert jótékonysági akciók valósulnak meg, mint az egyszülős és nagycsaládosok nyári üdültetési programja, a High-Tech Suli program, vagy a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan élelmiszercsomagok eljuttatása a hátrányosabb helyzetben élő családokhoz.

 

Mészáros Lőrinctől dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke és Bagi Gabriella, az ÁGOTA Alapítvány gazdasági és munkaügyekért felelős ügyvezető igazgatója vehette át az összegeket tartalmazó plakátokat. Az esemény hivatalos része után a fiatalok a Puskás Akadémia U19-es csapatkapusának, Gazdag Mersének rúghattak büntetőket. A gyerekeket az oldalvonal mellől a PAFC felnőtt együttesének válogatott játékosa, Nagy Zsolt figyelte, akihez örömmel mentek aláírásokért a nebulók.

– Nagyon jó érzés az, hogy ezek a gyerekek példaképként is tekintenek rám, ránk. Átérzem az ő helyzetüket, nekünk lehetőségeink nem voltak. Más szempontból is tudom, min mehetnek keresztül, hiszen az itt jelenlévő gyerekek között vannak olyanok, akiket csak az egyik szülője neveli. Nálunk is anya sokszor egyedül volt velünk apukám távollétében, örülök neki, hogy ilyen támogatásba részesülhettek. Jó látni azt az örömöt az arcukon. Ha tehetem, akár a válogatottal, akár egyénileg is támogatom a gyerekeket – nyilatkozta az esemény kapcsán lapunknak Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia játékosa, majd kitért arra is, hogy sérülése utána milyen állapotban érzi magát. – Egyre jobban vagyok, pont egy edzés után érkeztem ide, a nyáron a rehabilitációra koncentráltam, sok pihenőm nem volt. Jelenleg 95 százalékosnak érzem magam, egy-két héten belül szerintem csatlakozhatok majd a csapathoz. A pályán labdás tréningeket csinálunk az erőnléti edzőnkkel. Szerintem, ahogy visszatérek a srácokhoz, onnan már gyorsan bevetésre kész állapotba kerülhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában