Drón röpköd

2023.07.13. 19:30

Vízről és az égből is figyelik az EFOTT-ot

Ahogy megírtuk, nagy erőkkel biztosítja a Velencei-tó környékét a vármegyei rendőrség. Nem csupán az EFOTT fesztivál miatt, a nyaralók is "felduzzasztották" a tópart lélekszámát, s ezzel a forgalmat is.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: police.hu

Idén is hatalmas tömegek érkeznek az EFOTT fesztiválra, s ez főképp munka után, péntek estétől, hétvégén eszkalálódik majd. Így ebből következik, hogy a vármegyei rendőrség is minden úton-módon igyekszik kiszűrni a tömegből a jogsértőket, legyen az épp közlekedésben résztvevő, vagy fesztiválozó. Arról, hogy a leggyakoribb jogsértés a fesztiválokon a vagyontárgyak eltulajdonítása, s hogy védekezhetünk az áldozattá válás ellen, itt írtunk.

Hogy mennyire igaz megfogalmazás, hogy minden úton és módon, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a rendőrség csütörtökön arról adott hírt, a vízi rendőrség és a drónok is fokozottan figyelik a tókörnyéket. A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai szolgálati hajóval járőröznek a fesztivál körül, főképp azt felügyelik, hogy a fesztiválozók betartják-e a vízhasználat szabályait (pl. viharjelzés idején elhagyják-e a vízterületet). Szükség esetén persze - biztonsági intézkedés keretében - segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Az égből pedig drónok pásztázzák a területet, melyekkel nyomon követhetik a rendőrök a fesztivál területén történteket és a környékbeli utak telítettségét, a biztonságos közlekedést.

Fotó: police.hu

Mint közleményükben írták: " Idén is hatalmas tömegek érkezésével számolnak a rendezők és a biztosításban részt vevők egyaránt, akik hónapokon keresztül egyeztettek a fesztiválozók biztonságos és nyugodt szórakozásának, a település átjárhatóságának biztosítása érdekében. A megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalom mindenkitől fokozott figyelmet igényel, ezért kérjük, hogy a hőség ellenére is legyenek türelmesek és toleránsak egymással szemben."

Kiemelték, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az ittas, közúti közlekedés feltételeinek nem megfelelő gépjárművel közlekedő, szabályszegő járművezetők kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök rendeltetésszerű használatára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában