Kék hírek

2023.07.12. 14:00

Az EFOTT miatt megnövekedett a rendőri jelenlét a Velencei-tó körül

Az elmúlt néhány napban Velencei-tó környéki lakos lévén arra lettünk figyelmesek, hogy a megszokottnál sokkal többször találkozunk rendőri jelenléttel Kápolnásnyéken és Velencén. De minek köszönhető ez? Erről kérdeztük a rendőrséget.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Az már megszokottnak mondható, hogy nyaranta több az ellenőrzés a tó körül, hiszen tömegek fordulnak meg naponta a Velencei-tó valamennyi településén, főleg a nyári szünet kezdete után. Ilyenkor főként főutakon, strandok környékén és a mozgalmasabb helyeken szoktuk látni a rendőrség munkatársait, de a települ kisebb, távol esőbb utcáiban nem igen. Így kíváncsiak voltunk, hogy történt-e valami a napokban. Esetleg keresnek valakit vagy betörtek valahova? 

Szerencsére ilyesmről szó sincs. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság válaszában elárulta, hogy megerősítésként vannak jelen a kollégák, amit egyrészt a most zajló EFOTT fesztivál, másrészt pedig a már fent említett embertömeg indokol. Rengeteg a turista, a strandoló és a fesztiválozó, így nem árt az extra védelem és biztonság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában