Önkénteskedni jó!

2023.07.16. 21:13

Válogatott cukiságcsokor – mutatjuk a Sóstó apróságait! (Galéria)

Elbűvölő fotókat közölt közösségi oldalán Babos Rita, amatőr természetfotós, állatvédő, s immár önkéntes. Fotócsokrát szeretettel átitatott "irigykedés" követte a komment-szekcióban, mit mi tökéletesen átérzünk. Figyelem, extra cuki tartalom következik! Mutatjuk, milyen apróságokat nevel jelenleg a Sóstó Vadvédelmi Központ.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Ambrus László

"Gyermekkorom óta rajongok az állatokért. Tengerbiológus szerettem volna lenni, végül környezetmérnök lettem. 14 évesen magával ragadott az élsport, az atlétika, ami azóta is az életem. A természet, az állatok iránti vonzalom azonban mindvégig megmaradt. Harmadik éve remek emberekkel madarászom az MME Fejér Megyei Csoportjában. Pár hónapja csatlakoztam egy újabb fantasztikus csapathoz, mint önkéntes. Amikor időm engedi, sajnos közel sem annyiszor, mint szeretném, kijárok a Sóstó Vadvédelmi Központba segíteni. Minden alkalom olyan, mintha "töltőre tenném magam". Hálás vagyok a lehetőségért, és minden életért, ami új esélyt kap az ott dolgozóknak köszönhetően. Sajnos nem minden történet végződik csodával, ezt még tanulom feldolgozni. Rengeteget tanultam, már ez alatt a rövid idő alatt is." - írta bejegyzésében az egykori élsportoló, edző, amatőr természetfotós, kit már ez utóbbi minőségében is többször megénekeltünk. 

Majd megmutatott pár, számára nagyon kedves kis "pácienst" is Facebook-oldalán, s ezeket a fotókat örömmel osztja meg a feol.hu olvasóival is.

A képre kattintva lapozható galéria nyílik.

 

Csete Gábortól a a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi szakmai vezetőjétől megtudtuk, aki hasonlóan Babos Ritához, szeretne a Sóstó Vadvédelmi Központ önkéntese lenni, annak nincs más dolga, mint jelentkezni! Az elhivatott, nagykorú természetszerető jelentkező fényképes önéletrajzot és motivációs levelet küldhet a [email protected] e-mail címre. Ha az elgondolást "behívás" követi, akkor a következő feladatokban nyújthat segítséget az önkéntes: takarmányelőkészítés, etetés, itatás, fióka-és kölyöknevelés, takarítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában