Sikerülhet megszüntetni a lerakatokat?

2023.07.26. 14:00

Több mint 260 tonna illegális hulladékot szállítottak el Ercsiből

Újabb két olyan közterületet tisztíttatott meg Ercsi önkormányzata, ahol nagy mennyiségű illegálisan lerakott hulladék gyűlt össze.

Héjj Vivien

Hatalmas mennyiségű illegálisan lerakott hulladéktól szabadították meg Ercsi közterületeit

Forrás: Ercsi Önkormányzata

Az előzményekhez hozzátartozik: a vármegyei kormányhivatal kötelezte Ercsi önkormányzatát arra, hogy az illegálisan lerakott hulladéktól mentesítse a város területét. A munkálatokat külső vállalkozással végeztette el a település önkormányzata.

– A területről 260,6 tonna illegálisan elhelyezett hulladék került elszállításra legális hulladéklerakóba. Mindezen munkálatok összességében 7,6 millió forintot vittek el az ercsi adófizetők pénzéből – tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat városgazdálkodási irodájának vezetője.

Ugyancsak az előírásoknak eleget téve hulladékmentesítettek egy másik közterületet is, ahol veszélyes, illegálisan elhelyezett hulladékok gyűltek össze. Ezek elszállítása 311 ezer forintba került, a berakodási munkálatokat a városgazdálkodási iroda munkatársai végezték.

– Ami viszont elkeserítő ezeken felül, hogy alig végeztünk a mentesítési munkálatokkal, már ismét képződtek új lerakatok – fogalmazott tájékoztatójában az irodavezető, utalva arra, hogy jelen állás szerint nincs végleges megoldás az illegális lerakatok megszüntetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában