Eső, iszap, kidőlt fák

2023.07.14. 07:00

Több helyen is be kellett avatkozniuk a Közútkezelő szakembereinek a vármegyében

Fejért sem kímélte az elmúlt időszak szélsőséges időjárása. Fák dőltek ki, iszap öntötte el a vármegye útjait. A Közútkezelő szakembereinek több helyen is sürgősen be kellett avatkozniuk.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: Pixabay.com

Az elmúlt hetek heves esőzései és hirtelen időjárás változásai Fejér vármegye több területén okoztak fennakadásokat, mintegy 20 kilométer hosszú szakaszt érintettek a gyorsan lezúduló csapadék miatti vízátfolyások és villámárvizek. A Közútkezelő Nonprofit Zrt. munkatársainak az elmúlt időszakban nem csak a megszokott rutin feladatokkal kellett megküzdeniük, mint az ütemezett kaszálási, szemétszedési és burkolatjavítási tevékenységek. A havária helyzet elhárítása érdekében 18 érintett helyszínen kellett beavatkozni a szakembereknek. 
A közutas mérnökségi szakemberek a vármegyében csaknem kétezer négyzetméteren végeztek elhárítást, kézi, valamint gépi burkolat takarítási munkákat, vízelvezető árok és padkatisztítást. 
A közlekedésbiztonság fenntartása érdekében sok helyen ideiglenes korlátozás mellett végezhették csak munkájukat a kimosódott padka helyreállításakor, a padkanyesés közben, valamint a burkolatra került szennyeződés eltávolításának idején. 
A hatalmas esőzések következtében lezúduló víz sok helyen vízátfolyást, iszapelöntést eredményezett. Ezek némely esetében a fellazult talaj miatt, fák is kidőltek. A közútkezelő tájékoztatása szerint, főleg a székesfehérvári és a kápolnásnyéki mérnökség területét érintette május-június hónapban az intenzív csapadék okozta kár.  
Székesfehérvár, Úrhida, Szabadbattyán, Fehérvárcsurgó térségében kellett beavatkoznunk. A Csákvár-Gánt közötti útszakaszon a felújított útszakasz padkáját jelentős hosszon elmosta a víz. A Kajászó és Vál közötti útszakaszt kétszer is elöntötte az iszap. Sukoró térségében  is jelentős  iszapelöntés történt, amelynek helyreállítása több napot is igénybe vett. Mint megtudtuk, a keletkezett károk elhárítását a Közútkezelő a lehető leggyorsabban elvégezte minden esetben.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában