Felmentették tisztségéből

2023.07.28. 13:19

Távozik Simon László Fejér vármegyei főispán

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette tisztségéből a vezető főispánt.

Feol.hu

Simon László életét a közszolgálatban töltötte

Fotó: archív/Fehér Gábor

Simon László július 31-éig látja el főispáni teendőit a Magyar Közlöny július 27-én megjelent, 2023. évi 111. számában olvasható határozat szerint. Az okokról, valamint arról, hogy ki veszi át a főispán helyét, egyelőre nincsen információ.

Simon László felsőfokú tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a pécsi egyetem állam- és jogtudományi karán végezte, itt szerzett 1999-ben doktori címet. 1996 és 2012 között rendőri feladatokat látott el a Belügyminisztérium állományában, volt rendőrőrs-parancsnok, majd városi rendőrkapitány, megyei rendőr-főkapitány. A közigazgatásban 2013. június 20-tól dolgozik, előbb a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatói, majd a főigazgatói teendőit látta el, ezt követően kapott megbízást a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízotti feladatok ellátására – olvasható a kormanyhivatalok.hu honlapon. Részese volt a járási hivatalok tevékenysége kiteljesítésének, a Fejér Megyei Kormányhivatal külső, belső integrációja megteremtésének. Orbán Viktor miniszterelnök – a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – 2018. július 1-jétől újra Simon Lászlót nevezte ki Fejér megye kormánymegbízottjának.

A 2022 júliusában Simon Lászlóval készült interjúnkat itt olvashatja:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában