Már most telt házas az intézmény

2023.07.17. 17:00

Szeptemberben megnyithatja kapuit Seregélyes bölcsődéje

A jelek szerint hamarosan célegyenesbe kerül a seregélyesi bölcsőde megnyitása. A tervek szerint szeptembertől már a faluközpont vidám színekben pompázó intézményében tölthetik hétköznapjaikat a gyerekek.

Héjj Vivien

Szeptembertől gyermekzsivaj töltheti be az új seregélyesi bölcsőde belső tereit

Forrás: Seregélyes hírei

– Nagyon régóta húzódik ez a projekt, de úgy néz ki, hogy szeptemberben már valóban itt tudnak kezdeni a gyerekek. Jelenleg a szakhatósági engedélyekkel küzdünk, a használatba vételi engedélyt szerezzük meg most. Amint az meglesz, utána a működési engedélyt is meg tudjuk kérni. Ha szerencsénk van minden hatóságnál, akkor a szeptemberi kezdés elérhető lesz – nyilatkozta az új bölcsőde megnyitásának terveiről Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere.

A bölcsőde két csoportban összesen huszonnégy gyermek napközbeni elhelyezését biztosítja majd. Az intézmény nyitásával egyidejűleg azonban a Seregélyes-Szőlőhegyen működő minibölcsőde bezárja kapuit, így az ott elhelyezett gyerekek is a faluközpont új intézményében tölthetik napjaikat.

A polgármester továbbá kiemelte, már az első napoktól telt házzal üzemelhet a falu bölcsődéje, melybe többségében helyi gyerekek járnak majd, ám igény mutatkozott a bölcsődei férőhelyek iránt Sárosdról és Szabadegyházáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában