Jegyzet

2023.07.09. 15:30

Szeméttelepi horror (videó)

Tudtam, hogy megváltoztak a hulladékkal kapcsolatos helyi és országos szabályzások. Tudtam, ha meg akarok szabadulni lányomék ócska ágyától és néhány pozdorjapolctól, akkor azért fizetnem kell. Hát irány a csalai szeméttelep szelektív hulladékgyűjtőjéhez!

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Na az az a hely, ahol nem tudnának annyit fizetni, hogy éjjeli őr legyek, mert ott még nappal sem szívesen járkálnék egyedül. A környezet olyan, ami bármely horrorfilm mesteri díszletének is megfelelne. A száz szélpörgettyűk árnyékában a legotrombább bábok ülnek egy neonvillogóval open jelzést adó irodabódé körül. Szinte minden figurán az látszik, hogy bármelyik pillanatban képes lenne önálló életre kelni. A holt bábok üveges szemekkel nézik a szeméttelep rakodó területét, ahol a roncs bútorok gigászi hegye magasodik. 

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Az embernek nem sok kedve van a maradásra, hát pillanatok alatt megszabadultunk az ágytól és polcoktól. Olyan érzésem volt, hogy szinte menekülök a kijárati mérleg felé, de akkor még nem tudtam, hogy az igazi horror még hátra van. A mérlegelést vezénylő kedves és udvarias hölgy mikor kimondta, hogy tízezer forint, csak egy isteni erő tartott meg, hogy ne essek össze az autó volánjánál. Ekkora összegért a maroshegyi vásárban ágyat is vehettem volna, nemhogy kidobni a régi rosszat. Félek, hogy a horrorsorozat ezzel nem ér véget. Én biztos átgondolom a továbbiakban, miként tudom újrahasznosítani azokat a bútorokat, amik már nem kellenek, de rettegek tőle, hogy már megint gyönyörű erdőing isszák meg a levét a szeméttelepi rémáraknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában