A zsűri munkája nagyon összetett

2023.07.27. 14:00

Székesfehérvárra érkezett a Virágos Magyarország zsűrije

Június 30-án zárult az idei Virágos Magyarország nevezési határideje, melyre Székesfehérvár ismét jelentkezett.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A nagy múltnak örvendő kezdeményezés célja, hogy a települések környezetszépítő akciókba kezdjenek, majd azt, hogy ez mennyire volt sikeres egy több tagú zsűri dönti el, akik minden településre ellátogatnak. Székesfehérvárra a zsűri július 27-én érkezett és elsőként a Vörösmarty tér környékét mérték fel, majd innen haladnak tovább a város különböző pontjaira. Mint a helyszínen is elárulták idén rekord mennyiségű, közel 400 nevezés érkezett, ami méltóképp megmutatja, hogy miért is ünnepelheti 30. születésnapját a Virágos Magyarország. Nagy Gábor, vezető zsűri, okleveles tájépítész mérnök szerint a mozgalom már nem csak a virágosításról szól, sokkal többé vált az évek során.

– A Virágos Magyarország zsűritagjai már nem csak a virágosítást értékelik, amikor bejárják a településeket, hanem a fenntartható fejlődést, az energiatakarékos beruházásokat, a közterületek szépítését a lakosság bevonásával, valamint a környezettudatos oktatást. Ez mind-mind szempont, éppen ezért a zsűri munkája nagyon összetett – fogalmazott.

A konkrét helyszíneket tekintve, ahova kilátogat a zsűri Homoki László, a Városgondnokság kertészeti divízióvezetője árult el részleteket, mely szerint a Vörösmarty téren túl a japánkertet, és a Sóstó Vadvédelmi Központot járja még körbe a zsűri. Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan hozható összefüggésbe a fenntarthatóság és a virágosítás így felelt: – Igyekszünk minél több évelő virággal szépíteni a környezetünket.

Az, hogy idén milyen eredményekkel zártak a települések ősszel fog kiderülni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában